HP Dijital Animasyonla "Çizmeli Kedi"
HP ve DreamWorks işbirliğinin ürünü olan Çizmeli Kedi animasyonu gelişmiş dijital efektleriyle dikkat çekiyor.
Görsel efektleri HP'nin sağladığı modern BT altyapısıyla hazırlanan 130 milyon dolar maliyetli Çizmeli Kedi, Türkiye'de Ocak 2012'de gösterime girecek.
DreamWorks Animation SKG Inc'in şimdiye kadar hazırladığı en gelişmiş dijital animasyon olan "Çizmeli Kedi" filminde HP'nin sağladığı BT altyapısını kullandığını açıkladı. Çizmeli Kedi 130 milyon dolarlık bütçeyle ABD'de 28 Ekim 2011'de gösterime girdi. Türkiye'ye ise 27 Ocak 2012'de gelecek.
DreamWorks, HP ile 2001 yılında başlattığı teknoloji işbirliğiyle gelişmiş dijital animasyonlar için HP Bütünleşik Altyapıları kullanıyor. DreamWorks Animation, hayali karakterleri canlandırmak için HP masaüstü iş istasyonlarından kurumsal HP Network ürünlerine kadar çok geniş bir yelpazede HP çözümlerinden yararlanıyor. DreamWorks bulut bilişime dayalı dijital animasyonda HP uzak sunucularını da kullanıyor.
HP son 10 yılda DreamWorks'ün Shrek serisinin yanı sıra "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin", "Kung Fu Panda" ve "Kung Fu Panda 2" gibi büyük başarı yakalayan diğer dijital animasyon filmlerine de BT altyapısı sağladı.
Sanatçılar "Çizmeli Kedi" animasyonunu hazırlamak için 200'den fazla yüksek performanslı HP Z800 İş İstasyonundan yararlandı. HP Z800 teknolojisi, Çizmeli Kedi'nin kılıçla dövüştüğü sahnelerden hortumlara ve bulutlu gökyüzü manzaralarına kadar çok sayıda dijital animasyonda kullanıldı.
DreamWorks, "Çizmeli Kedi" için ABD ve Hindistan'da bulunan 5 ayrı dijital animasyon sunucu çiftliğinden yararlandı. HP Blade sunucular "Çizmeli Kedi" için 60 milyon saat çalıştı ve 117 terabayt veri işledi.
DreamWorks Animation SKG Bilgi Teknolojileri Direktörü Ed Leonard, "Tüm filmlerimizde olduğu gibi 'Çizmeli Kedi' de, sanat ekibimizin dijital talebini karşılamak için güçlü sistemler gerektirdi. HP'deki çözüm ortaklarımızın desteğine sahip olduğumuzu bilmemiz, sanatçılarımızı teknik sınırlamalardan kurtarıp en güçlü 3 boyutlu bilgisayar grafiği deneyimini sunmaya odaklanmalarını sağlamamıza imkan verdi" dedi.
DreamWorks, stüdyonun ölçeklenebilir 10 gigabaytlık WAN/LAN ortamında ağ yönetimi basitleştirmek ve ağ performansını arttırmak amacıyla HP 12508/5800 serisi ağ anahtarları, HP Network Akıllı Yönetim Merkezi ile HP Akıllı Esnek Çerçeve'den oluşan HP Network çözümlerini seçti. Ayrıca, gelecekteki kapasite artışını karşılamak üzere ölçeklenebilen HP X9000 IBRIX Ağ Depolama Sistemini kullandı.
DreamWorks, filmin büyük çaplı veri işleme gereksinimini karşılamak üzere HP Bulut Hizmetlerinden yararlandı ve milyonlarca dolarlık yeni bir veri merkezi kurma ihtiyacından kurtuldu. Film için gereken 63 milyon saatlik dijital animasyonun 8 milyon saati HP Bulut Hizmetleriyle sağlandı. Bu da stüdyonun toplam bulut bilişim gereksiniminin yüzde 45'ini oluşturdu.
HP Bütünleşik Altyapılar Başkan Yardımcısı Doug Oathout, "DreamWorks'le devam eden on yıllık işbirliğimiz, dünyanın en iyi dijital animatörlerinin yoğun veri trafiğine dayalı yüksek performans ihtiyacını karşılayacak teknolojileri geliştirmek üzere sürekli HP'yi teşvik etti. HP pratikte, film ile animasyon endüstrisindeki en yaratıcı zihinlerin bazılarını destekleyecek son teknolojileri sağlamakta ve böylece Hollywood'un en büyük animasyon stüdyolarından birinin altyapı uzantısı olarak hizmet vermektedir" dedi.
Yapım aşamasında sanat ekibinin görsel tasarımlarının yüksek kaliteli renkli baskılarını almak için HP DreamColor teknolojisi kullanıldı. Bu teknoloji karakter çizimleri, sahneler ve hikayenin ana bölümlerinin aslına sadık renkli baskılarının alınmasını ve referans olarak kullanılmasını sağladı.
DreamWorks, HP baskı cihazlarında HP DreamColor teknolojisini geliştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra HP DreamColor Monitorü çözümüne de katkıda bulundu. LCD ekranlardan daha kaliteli görüntüler sunan HP DreamColor Monitörü, sanatçıların hazırladıkları animasyonları orijinal kalitesinde görüntüleyerek test etmesini sağlıyor.