İBB Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mart ayının dördüncü haftasında 15 oyunla seyirciyle buluşuyor.
(27-31 Mart 2013)
27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nün kutlanacağı bu hafta, 27 Mart 2013 Çarşamba günü saat 20.00'de "İstanbul Efendisi", "Doğum Günü Partisi", "Ocak", "Toros Canavarı, "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye", "Türkiye Kayası-Bir Göç Hikâyesi", "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyunlarımız ücretsiz seyredilebilecek.
27-31 Mart 2013 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle; İstanbul Efendisi, Doğum Günü Partisi, Ocak, Toros Canavarı, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Türkiye Kayası-Bir Göç Hikâyesi, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım ve çocuk oyunları Edi'nin Annesi Nerede?, Karagöz Tatlıcı, Pırtlatan Bal, Boncuk, Çiçek Prenses, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, Kedi ile Palyaço, Karagöz Balıkçı…
İstanbul Efendisi'nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Musahipzade Celâl'in yazdığı, Engin Alkan'ın yönettiği oyunda; Tankut Yıldız, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Çağlar Çorumlu, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Sevil Akı, Berna Adıgüzel, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz rol alıyor. Koreografisini Senem Oluz'un, dramaturgluğunu Sinem Özlek'in, sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Duygu Türkekul'un, ışık tasarımını Murat İşçi'nin, müzik direktörlüğünü Hüseyin Tuncel'in yaptığı oyun, 27-31 Mart 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde…
Doğum Günü Partisi, Nobel ödüllü Harold Pinter'ın başyapıtı. Bir sahil kasabasında yaşayan karı-koca ve pansiyonlarının tek müşterisi olan bir genç adam… Dışarıdan gelen iki adam ve orada yaşayan bir genç kız. O gün doğum günü olmayan genç adam için, bir doğum günü partisi düzenlerler. Ve korkunç eğlence başlar. Yıldıray Şahinler'in yönettiği oyunda Cem Davran, Bahtiyar Engin, Jülide Kural, Özge Borak, Mert Tanık, Yıldıray Şahinler rol alıyor. Çevirisini Memet Fuat'ın, sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Tomris Kuzu'nun, müziğini Selimcan Yalçın ve Barış Manisa'nın, ışık tasarımını Murat Selçuk'un, efekt tasarımını Ersin Aşar'ın yaptığı oyun, 27-31 Mart 2013 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde…
Ocak, 1960'lı yıllarda emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen bir arada durma çabasını anlatır. Anne, baba, çocuklar ve büyükanneden oluşan aile bireylerinin her biri farklı karakterlere ve hayallere sahiptir. Tüm sıkışmışlıklarına rağmen birbirlerine duydukları sevgi, diğer tüm yoksunluklarını unutturmaktadır. Sahnede bir yandan aileyi izlerken, diğer yandan 1960'ların İstanbul'unu, hayallerini, müziğini ve radyosunu da hatırlarız. Turgut Özakman'ın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ'ın yönettiği oyunda; Aslı İçözü, Hakan Güner, Mahperi Mertoğlu, Cengiz Tangör, Erkan Sever, Mana Alkoy, Soner Dinç rol alıyor. Sahne tasarımını Rıfkı Demirelli'nin, kostüm tasarımını Zuhal Soy'un, ışık tasarımını Özcan Çelik'in, efekt tasarımını Yusuf Tuncer'in yaptığı oyun, 27-31 Mart 2013 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde…
Toros Canavarı, Türk mizahının ve ulusal tiyatromuzun usta ismi Aziz Nesin'in yazdığı Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği bir oyun… Kurumları yozlaşmış, değerleri altüst olmuş bir toplumsal yapı içinde, yaşadığı koşullara karşı çıkamayan insanların çaresiz halleri, Aziz Nesin'in taşlama üslubuyla sahneye taşınıyor. Aziz Nesin'in deyimiyle "izahı olmayan şeylerin mizahının yapıldığı" oyunda, Nuri Sayaner isimli mülayim bir memur emeklisi, ailesiyle birlikte monoton bir hayat sürmektedir. Aile bir taraftan geçim sıkıntısıyla diğer taraftan onları apartmandan atmak isteyen ev sahibiyle uğraşmaktadır. Tahliye davasını kazanan Sayaner ailesinin sevinci çok uzun sürmez. Şevket Avşar, Binnur Şerbetçioğlu, Gökhan Eğilmezbaş, Ceylan Çete, Naci Taşdöğen, İskender Bağcılar, Murat Bavli, Rahmi Elhan, İbrahim Şirin, Tarık Şerbetçioğlu, Funda Köseoğlu, Berna Oğuzutku Demirer, Abdullah Topal, Tuğçe Açıkgöz rol aldığı oyunun dramaturgisini Gökhan Aktemur, müziklerini Deniz Noyan, sahne tasarımını Eylül Gürcan, kostüm tasarımını Sebahat Çolakoğlu, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu, efekt tasarımını Umut Yüzbaşıoğlu, koreografisini Selçuk Borak yaptı. Oyun, 27-31 Mart 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde…
Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye'de Savaş Dinçel, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik'in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilere… Ergün Işıldar'ın yönettiği, Naşit Özcan'ın rol aldığı oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı'na götürüyor. Müziğini Ömer Göktay'ın, sahne ve kostüm tasarımını Ergün Işıldar'ın, ışık tasarımını Özcan Çelik'in, efekt tasarımını Ergün Işıldar'ın yaptığı oyun, 27-31 Mart 2013 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde…
Türkiye Kayası-Bir Göç Hikâyesi, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir. İlk olarak 2010 yılında İBB Şehir Tiyatroları'nda gerçekleştirilen "Yazarlık Seminerleri" kapsamında okuma tiyatrosu olarak sunulan "Türkiye Kayası" bu sezon seyircimizle buluşacak. Fehime Seven'in yazdığı Şükrü Türen'in yönettiği oyunda; Hikmet Körmükçü, Nevzat Çankara, Sevtap Çapan, Selim Can Yalçın, Hakan Yavaş, Kubilay Penbeklioğlu rol alıyor. Dramaturgluğunu Gökhan Aktemur'un, sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz Bayraşlı'nın, müziğini Muammer Ketencoğlu'nun, ışık tasarımını Murat Özdemir'in, efekt tasarımını Metin Taşkıran'ın yaptığı oyun, 27-31 Mart 2013 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde…
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı müzikal oyununda, 31 Mart Olayı ile başlayan ve 1960 yılının ortalarına kadar devam eden süreçte, ülkemizin siyasal ve toplumsal durumu tüm gerçekliğiyle yansıtılıyor. Beraber büyüyen Vicdani ile Efruz'un ilerleyen hayatları ve ilişkileri üzerinden, içindeki vatan sevgisini ve ülkesinin çıkarlarını kendi hayatından bile üstün tutan Vicdani Yurdakuler'in her zaman yenilmeye mahkûm, düzene ayak uyduramayan ve haksızlıklarla dolu hayatı gözler önüne seriliyor. Haldun Taner'in yazdığı Can Doğan'ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan'a ait. Dramaturgisini Özge Ökten'in, sahne tasarımını Ayhan Doğan'ın, kostüm tasarımını Gamze Kuş'un, koreografisini Eftal Gülbudak'ın, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu'nun, ses düzenini Özgür Yaşar İşler ve Metin Küçükyılmaz'ın, video tasarımını Funda Köseoğlu'nun yaptığı oyunda; Can Alibeyoğlu, Şeyda Arslan, Özgür Atkın, İrem Arslan Aydın, Mert Aykul, Barış Çağatay Çakıroğlu, Uğur Dilbaz, İrem Erkaya, Can Ertuğrul, Elyesa Çağlar Evkaya, Yasemin Gezgin, Eftal Gülbudak, Ümran İnceoğlu, Yılmaz Meydaneri, Neslihan Öztürk, Ersin Umulu, Derya Keykubat, Zeynep Göktay Dilbaz, Pınar Demiral rol alıyor. Oyun, 27-31 Mart 2013 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde…
Mart Ayının 4. Haftasında Çocuk Oyunları
Okan Karaca'nın yazıp yönettiği Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde; 28-29 Mart 2013 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde;28-29 Mart 2013 tarihlerinde ise Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde;
Pınar Yaygel ve Raşel Meseri'nin yazdığı Emre Narcı'nın yönettiği Edi'nin Annesi Nerede? 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde;
Güneş Han'ın yazdığı Sibel Topaloğlu'nun yönettiği Boncuk, 28-29 Mart 2013 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde;
Caner Bilginer'in yazıp yönettiği Karagöz Tatlıcı, 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde;
Hasan Erkek'in yazdığı Ece Okay'ın yönettiği Çiçek Prenses, 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde;
Aziz Nesin'in yazdığı Haşmet Zeybek'in yönettiği Pırtlatan Bal, 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi'nde;
Erhan Özçelik'in yazıp yönettiği Kedi ile Palyaço, 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde;
Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu'nun birlikte yazdığı Özgür Atkın'ın yönettiği Karagöz Balıkçı, 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde seyredilebilir.
İstanbul Efendisi
27-31 Mart 2013 Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi
Doğum Günü Partisi
27-31 Mart 2013 Fatih Reşat Nuri Sahnesi
Ocak
27-31 Mart 2013 Kağıthane Sadabad Sahnesi
Toros Canavarı
27-31 Mart 2013 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi
Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye
27-31 Mart 2013 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi
Türkiye Kayası-Bir Göç Hikâyesi
27-31 Mart 2013 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
27-31 Mart 2013 Ümraniye Sahnesi
Edi'nin Annesi Nerede?
30-31 Mart 2013 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi
Karagöz Tatlıcı
30-31 Mart 2013 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi
Pırtlatan Bal
30-31 Mart 2013 Ümraniye Sahnesi
Boncuk
28-29 Mart 2013 Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi
Çiçek Prenses
30-31 Mart 2013 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi
Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt
30-31 Mart 2013 Fatih Reşat Nuri Sahnesi
28-29 Mart 2013 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi
28-29 Mart 2013 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi
Kedi ile Palyaço
30-31 Mart 2013 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi
Karagöz Balıkçı
30-31 Mart 2013 Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi