Haberler

İhtiyacın Üçte Biri Halk Ekmek'ten

Abone Ol

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, fabrikanın günde 1 milyon üretim kapasitesine ulaştığını belirterek, "Bugün dünyada tek çatı altında bu miktarda ekmek üreten başka bir ekmek fabrikası yok." ifadesini kullandı.

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, fabrikanın günde 1 milyon üretim kapasitesine ulaştığını belirterek, "Bugün dünyada tek çatı altında bu miktarda ekmek üreten başka bir ekmek fabrikası yok." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1994 yılında günde 220 bin ekmek üretilen Halk Ekmek Fabrikası, bugün 850 bin adet üretimiyle Başkentlilerin ekmek ihtiyacının üçte birini karşılıyor. Halk Ekmek, Türkiye'nin 2. en büyük 500 şirketi sıralamasında 11. sırada yer alıyor.

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, 1994'ten 2016'ya 4 kat büyüdüklerine vurgu yaparak, "Bugün dünyada tek çatı altında bu miktarda ekmek üreten başka bir ekmek fabrikası yok. Bu büyüme sırasında teknolojiyi yakından takip ederek, tüm yenilikleri fabrikaya entegre ederek, sağlıklı ve besleyici ekmek üretmek için gerekli olan her şeyi düşünerek üretim politikamızı bu doğrultuda uyguladık, uyguluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Günlük üretim kapasitesi 1 milyon

Fabrikanın, ilk olarak 4 adet tünel bantla piyasadaki ekmek fiyatını dengelemek, sağlıklı koşullarda kaliteli, sağlıklı ve besleyici ekmekler üretmek amacıyla kurulduğunu hatırlatan İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası'nın, üniversite-sanayi işbirliğinin de güzel bir örneğini oluşturduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"1994 yılında günde 200 gramlık 220 bin ekmek üretimi yapan, sadece 3 çeşit ekmek üreten fabrikamız 4 kat büyüyerek bugün tam buğday, kepekli, cabata, çavdarlı, halk somun, tıbbi, şampiyon, arpalı ve taş değirmeni gibi 43 ayrı ürün üretir hale geldi. Günlük üretim kapasitesini ise 250 gramlık ekmeklerden yaklaşık 1 milyona çıkardı."

Kentin 450 ayrı noktasındaki halk ekmek büfesi ve 8 ayrı bölgedeki satış yerlerinde ürünlerinin kısa sürede tükendiğini kaydeden İlkbahar, yakında hizmete açılacak GİMAT'taki fabrika önü satış yerinin, en büyük satış yerleri olacağını belirtti.

Artarak devam eden yoğun ilgiyi karşılamaya yönelik olarak hem satış büfelerinin hem de satış yerlerinin sayısının artırıldığını kaydeden İlkbahar, "Kazan'dan Elmadağ'a, Ayaş'tan Çubuk'a, Akyurt'tan Kızılcahamam'a kadar dört bir tarafta büfe açtık. Ankara genelinde en çok büfe bulunan ilçemiz ise Keçiören. Bunu sırasıyla Yenimahalle ve Sincan izliyor." ifadelerini kullandı.

İlerleyen süreçte, Ankara'nın her noktasındaki vatandaşın kaliteli, lezzetli, sağlıklı ve ucuz ekmeğe ulaşabilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydeden İlkbahar, eskiden sadece satış büfeleriyle hizmet verildiğini, hem ürün çeşitliliğinin artması hem de Başkentlilerin ürünlere gösterdiği ilgi nedeniyle satış yerlerinin de sayılarını artırdıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali İlkbahar Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title