Haberler

İnönü'yu Konserle Anıyoruz

Abone Ol

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Ünlü Piyanist Gülsin Onay, İsmet İnönü Anısına Sahneye Çıkıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve ünlü piyanist Gülsin Onay, İsmet İnönü anasına sahneye çıkıyor.

İKİNCİ Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ölümünün 36. yıldönümü dolayısıyla İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 18 Aralık Cuma günü saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı yönetiminde solist olarak Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın katılımı ile ‘İsmet İnönü’yü Anma Konseri’ gerçekleştirecek. 25 Aralık 1973’te 89 yaşında hayatını kaybeden İsmet İnönü için düzenlenecek konserde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İzmirli besteci Mehmet Aktuğ’un “An 1987” adlı eserini, ünlü piyanist Gülsin Onay, Sergey Rachmaninov’un 3 Nolu Re minör Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Biletler satılıyor.

Aşk-ı Memnu geçti

 Halid Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından hareketle Tarık Günersel tarafından librettosu yazılan Aşk-ı Memnu’da İzmir Devlet Opera Balesi Elhamra Sahnesi’nde orkestra şefliğini eserin bestecisi Selman Ada ile Caner Ruhselman üstlendi. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden Murat Göksu’nun rejisi ile sahnelenen eserin dekorları Nihat Kahraman, kostümleri Sevtaç Demirer tarafından hazırlandı. Koroyu Caner Ruhselman hazırladı. Aşk-ı Memnu Operası yarın son kez, 2010 yılında ise 21 ve 23 Ocak’ta sunulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title