Haberler

İş Sanat’ta Dans Şöleni

Abone Ol

Paul Taylor Dance Company, dün akşam İş Sanat'ta izleyenlere Bach'tan Piazzola'ya nefis bir ziyafet sundu.

55 yılı aşan sanat hayatıyla modern dansın temel taşlarından olan Paul Taylor'ın efsanevi topluluğu Paul Taylor Dance Company, İş Sanat'taki ilk gösterilerinde izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Dans topluluğu gösteriye Johann Sebastian Bach'ın müziklerinin eşlik ettiği ''Brandenburgs'' ile başladı. Dansçılar, kelimenin tam anlamıyla güzelliği temsil eden gösterideki koreografilerle yaşamın iyi yönleri ve hayatın biricikliğini gözler önüne serdi.

Süregelen ilişkilerden ziyade anlık temasları önemseyen insanları konu alan ''Brief Encounters'' gecenin ikinci gösterisiydi. Claude Debussy'nin müziğiyle hayat bulan, dansçıların tazelikle geçkinliğin, masumiyet ile kötülüğün, keder ile öfke nöbetlerinin, arasında gidip geldikleri yüksek tempolu gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gösterinin merakla beklenen son bölümü ise Paul Taylor'ın en yaratıcı eserlerinden biri olarak kabul edilen, ve tangoyu 20. yüzyılda zirveye taşıyan Astor Piazzola ve Jerzy Peterburshsky'nin müzikleri eşliğindeki ''Piazzola Caldera''ydı. Tangonun içinde saklı olan sosyal kimlik ve cinselliği sahnede yeniden şekillendiren gösteri, Paul Taylor'ın dehasını bir kez daha ortaya koyar nitelikteydi.

Salonu dolduran 800'e yakın seyircinin dakikalarca ayakta alkışladığı Paul Taylor Dance Company, İstanbul programına bu akşam İş Sanat'ta gerçekleştireceği ikinci gösterisiyle son verecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title