Haberler

İshak Paşa Sarayı'nda Carmina Burana Balesi

Abone Ol

Türk Ülkeleri Geleneksel Ağrı Dağı Kültür ve Sanat Günleri Kapsamında, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Doğubayazıt İlçesinde Bulunan İshak Paşa Sarayı'nda "Carmina Burana Balesi"ni Sahneledi.

Türk Ülkeleri Geleneksel Ağrı Dağı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı’nda “Carmina Burana Balesi”ni sahneledi.

Türk Ülkeleri Geleneksel Ağrı Dağı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı’nda ilk kez bale gösterisi yapıldı. Ankara Devlet Opera ve Balesinin sergilediği “Carmina Burana Balesi” vatandaşlar tarafında ilgiyle izlendi. Seyircilerin ayakta alkışladığı bale gösterisinin ardından, Ağrı Valisi Mehmet Çetin Opera sanatçılarına çiçek ve İshak Paşa Sarayı’nın minyatürünü hediye etti.“Carmina Burana Balesi”ni, Doğubayazıt Kaymakamı Metin Maytalman, 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Sevil, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Alaa Eldin, kurum amirleri ve davetliler izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title