Haberler

Işık Üniversitesi Baskıresim Sergisi

Abone Ol

Işık Üniversitesi, Baskıresim Sergisine Maslak Kampusu'nda ev sahipliği yapıyor.

Işık Üniversitesi, ' Türkiye'de Baskıresme Bakmak' konulu Baskıresim Sergisine Maslak Kampusu'nda ev sahipliği yapıyor.

125 yıldır kesintisiz eğitim veren Feyziye Mektepleri Vakfı'nın son halkası olan Işık Üniversitesi, bilim ve sanatın hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen ' ' Türkiye'de Baskıresme Bakmak'' konulu Baskıresim Sergisi'ne Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri Işık İstanbul'da ev sahipliği yapıyor.

Koordinatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Hayri Esmer'in yaptığı sergi, Baskıresmin Türkiye'deki son 50 yıllık birikiminden bir seçkiyi izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Baskıresmin ülkemizdeki gelişim sürecini kronolojik bir bakışla ele alırken oluşan bu birikimi bir arada sunarak, onu görülebilir kılmayı ve tartışmayı hedefliyor.

ABİDİN DİNO'DAN SÜLEYMAN SAİM TEKCAN'A

Aralarında Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mustafa Aslıer, Mürşide İçmeli, Erol Akyavaş, Feruh Başağa, Sabri Berkel, Fahrelnisa Zeid, Muammer Bakır, Orhan Peker, Adnan Çoker, Turgut Zaim, Adnan Turani, Ali Teoman Germaner, Ercüment Kalmık, Aliye Berger, Burhan Uygur, Cihat Burak, Fethi Kayaalp, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan, Devrim Erbil, Güngör İblikçi, Gündüz Gölönü, Mehmet Güler, Aydın Ayan, Atilla Atar, Hayati Misman, Fevzi Karakoç, İbrahim Çiftçioğlu, Mehmet Koyunoğlu, Ayşegül İzer, Selma Gürbüz gibi sanatçıların da yer aldığı 131 sanatçıya ait eserleri bir araya getiriyor.

GRAVÜR VE DİJİTAL BASKI BİR ARADA

Sergi, Leopold Levy'den günümüzün genç kuşağına dek eserleriyle ülkemizdeki baskıresim kültürünün oluşumuna katkı yapmış, kültür dünyamızın önemli sanatçılarına ait, yetkin nitelikleriyle dikkat çeken eserleri bir araya getiriyor. Kuşaklararası diyalog kapısını aralayan sergi, bu tarihsel birikimi karşılaştırmalı olarak yeniden okuma olanağı sunuyor ve 60'lı yıllardan sonra ivme kazanan baskıresim tarihine ışık tutuyor. Çeşitli koleksiyonlardan da eserlerin yer aldığı sergi, gravür, litografi, ağaç baskı, serigrafi gibi geleneksel uygulamalarla birlikte dijital ve deneysel baskı gibi yeni anlatım biçimlerini de içeriyor.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen ve Işık Üniversitesi Maslak Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri Işık İstanbul'da 21 Şubat 2012 Salı günü açılacak olan sergi 16 Mart 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Anadolu Üniversitesi Kültür Sanat Türkiye Maslak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title