Haberler

Karanlık Korkusu", 2014'te de Kendi Sahnesinde

Abone Ol

Studio Oyuncuları, Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği "Karanlık Korkusu"nu, 2014 tiyatro sezonunda kendi sahnesinde sahnelemeye devam ediyor.

Studio Oyuncuları, Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği "Karanlık Korkusu"nu, 2014 tiyatro sezonunda kendi sahnesinde sahnelemeye devam ediyor.

Studio Oyuncuları Tiyatrosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Şahika Tekand'ın geliştirdiği performatif sahneleme ve oyunculuk yöntemi açısından önem taşıyan "Karanlık Korkusu", ilk kez 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde sahnelendi. 2009'da "0090 Festivali" kapsamında sahnelendiği Brüksel, Antwerp ve Rotterdam'da ilgi gören oyun, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile Cultures France'in yürüttüğü "Fransa'da Türk Mevsimi' kapsamında Paris'te Theatre du Gymnase'de seyirciyle buluştu.

"Karanlık Korkusu"nda, çağdaş hayatın dayatmalarıyla hafızasızlaştırılarak, hareketsizleştirilerek, evcilleştirilerek küçük dünyaları içine hapsedilen günümüz insanının çaresiz ve umutsuz var olma çabası, en doğal insan hareketlerinden en soyut sonuca ulaşmayı hedefleyen bir sahneleme düzeni içinde anlatılıyor.

Tek perdelik oyunda, Ahmet Sarıcan, Arda Kurşunoğlu, Hakan Turutoğlu, Ridade Tuncel Sarıcan, Selen Kartay, Tuluğ Ülgen rol alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şahika Tekand Ahmet Sarıcan Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title