Haberler

Kernek Şiir Akşamı Programı

Güncelleme:
Abone Ol

"Bir Şehrin Kültür Dokusu Yapmış Olduğu Kültürel Faaliyetlerle Şekillenmektedir"

Malatya Belediyesi 2010 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında, "Kernek Şiir Akşamı" konulu bir şiir programı düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi eski salonunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları ile Malatyalı şiir severler katıldı.

Malatya Belediyesi olarak Sosyal ve Kültürel faaliyetlere ayrı bir önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Çakır, "Bir şehrin fiziki olarak kalkınması, şehrin modernleşmesi çağdaş bir görüntüye kavuşması şehrin gelişmişliği açısından yeterli değil. Bunun yanında Sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem verilmesi gerekmektedir.

Malatya Belediyesi olarak Soysal ve Kültürel faaliyetlerde Sivil Toplum Kuruluşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bir şehrin kültür dokusu yapmış olduğu kültürel faaliyetlerle şekillenmektedir

Kernek Şiir Akşamları adlı şiir programı daha önceki yıllarda da yapılmış ancak bir süre ara verilmiş. Bundan sonraki yıllarda bu programın içeriğini zenginleştirerek daha da yaygınlaştıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra Malatya Belediyesinin yapmış olduğu Sosyal ve Kültürel çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan sonra sahneye gelen Şair – Yazar Cumali Ünaldı ise yaptığı konuşmada "Malatya Belediyesi yaptığı bu programla Malatya kültürüne çok önemli katkıda bulunmuştur bundan dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan bu program yerel kültürün ayağa kaldırılmasına çok önemli bir katkısı olacağına inanıyorum. Malatya Belediyesi büyük bir fedakarlıkla önemli bir görevi yerine getirmiştir" dedi.

Şair – Yazar Cumali Ünaldı konuşmasının ardından şiirlerinden de örnekler verdi. Cumali Ünaldı'nın ardından sahneye diğer Şairler gelerek kendi şiirlerinden örnekler sundular.

Program sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, katılımlarından dolayı şairlere ve tertip komitesine plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title