Haberler

Kırklareli'nde Boşnak ve Pomak Lezzetleri Tanıtıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Kırklareli'nde düzenlenen 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında Boşnak ve Pomak geleneksel lezzetleri tanıtıldı. Katılımcılara çeşitli tatlı ve yemeklerin yapım aşamaları anlatılırken, etkinlik sonunda bu lezzetler ikram edildi.

Kırklareli'nde Boşnak ve Pomak lezzetleri sergilendi

KIRKLARELİ - Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri çerçevesinde Boşnak ve Pomaklar lezzetleri tanıtıldı.

Kırklareli'nde bu yıl 15'incisi düzenlenen "Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" çerçevesinde Boşnak ve Pomaklara özgü tatlı ve yemekler tanıtıldı. Bir otelin bahçesinde gerçekleşen etkinlikte göçmen böreği de denilen "dizmana", tavuk butlarının haşlanıp pilavla servis edildiği "kapama", mısır unuyla yapılan pekmezle tüketilen "kaçamak" ve coğrafi işaretli Pomak baklavası da denilen "brakana" tatlısı yapıldı.

Yapılan tatlı ve yemeklerin her aşaması katılımcılara anlatıldı.

Etkinliğin sonunda tatlı ve yemekler katılımcılara ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Kırklareli Gastronomi Kültür Yaşam Gastronomi Etkinlikler Kültür Yerel Haberler Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title