Haberler

Kosova Savaşı'nda Bodrum'a Sığınan Berişa: En Güzel Eserlerimi Bodrum'da Yaptım

Abone Ol

Balkanlı ressam denince akla ilk gelen isimlerden biri olan ünlü ressam Budim Berişa, 30'dan fazla çalışması ile kişisel resim sergisini açtı.

Balkanlı ressam denince akla ilk gelen isimlerden biri olan ünlü ressam Budim Berişa, 30'dan fazla çalışması ile kişisel resim sergisini açtı.

Priştine'nin Sanat Galerisi'nde gerçekleşen açılışa çok sayıda davetlinin yanı sıra sanat sever katıldı. Kosova Ressamlar Birliği Başkanı Fahridin Spahiya'nın açılış konuşmasıyla açılan sergi, 2 hafta sanat severlerin beğenisine sunulacak. 151 resmin yanı sıra değişik tekniklerle işlenen tabloların yer aldığı sergide ünlü ressam, kum, demir, tahta, cam gibi değişik nesneleri tablolarında kullanması dikkat çekti. Belgrat'ta eğitimini tamamladıktan sonra uzun yıllar bu dalda eğitim veren 68 yaşındaki ressam Berişa, savaş sırasında ailesiyle birlikte Türkiye'nin Bodrum ilçesine mülteci olarak kaçtı. En güzel eserlerine burada imza atan Berişa, 50'ye yakın tablosunu memleketinden uzakta Bodrum'da yaptığını söyledi. Dünyanın birçok yerinde karma ve kişisel sergi açan Berişa, Avrupa'nın tanınmış ressamları arasında yer alıyor.

Sergi açılışı sonrası açıklamalarda bulunan Berişa, bugüne çok sayıda sergi açtığını, bu sergi de de 'Bin Bir Gece Masalları' benzer bir şekilde her zaman sergilerini 1 rakamıyla biten sayıyla açtığını söyledi. Daha önce 101 eserle açtığı sergisinde bu sefer 151 eserin yer aldığını söyledi. Kosova'da 1999 yılında yaşanan savaş sırasında Türkiye'ye mülteci olarak gittiğini söyleyen Berişa, en güzel eserlerini savaş süresince kaldığı Bodrum'da yaptığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title