Haberler

Madrid'de Suriye Sorununa Istediğimiz Dikkati Çektik"

Abone Ol

Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli Meryem'in yaşadıklarını ve mücadelesini beyaz perdeye taşıyan "Mor Ufuklar" filmi, Madrid Film Festivali'nde "En iyi müzik jüri özel ödülü" ve "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü kazandı.

MUHAMMED BOZTEPE - Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli Meryem'in yaşadıklarını ve mücadelesini beyaz perdeye taşıyan "Mor Ufuklar" filmi, Madrid Film Festivali'nde "En iyi müzik jüri özel ödülü" ve "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü kazandı.

Yapımcılığını Osman Subaşı, yönetmenliği ve senaristliğini Olgun Özdemir'in yaptığı "Mor Ufuklar", Avrupa'nın en önemli festivallerinden Madrid Film Festivali'nde yarıştı.

Festivalde 4 dalda aday gösterilen eser, "En iyi yardımcı kadın oyuncu" dalında Ece Özdikici ve "En iyi müzik jüri özel ödülü" dalında ise İrsel Çivit ile ödül kazandı.

"Madrid Film Festivali'nde amacımıza ulaştık"

Yapımcı Subaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göç sorununun dünyanın en ciddi problemlerinden biri olduğunu söyledi.

"Mor Ufuklar" filminde Suriyeli Meryem'in yaşadığı zorlukların işlendiğini belirten Subaşı, filmde tüm ailesini Akdeniz'de kaybetmiş bir genç kızın hayata tutunma çabalarının anlatıldığını dile getirdi.

Suriye'deki dramı "kulakları sağır edercesine bir çığlık" olarak değerlendiren Subaşı, görmezden gelinen Suriye sorununu dünyaya göstermek istediklerini anlattı.

Subaşı, Madrid Film Festivali'ne de Suriye sorununu dünyaya duyurmak amacıyla katıldıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Madrid'de iki dalda ödül kazandığımız filmle amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Hem izleyici hem de sektördeki yönetmen, yapımcı ve oyuncular açısından Madrid'de film karşılığını buldu. Türkiye, Suriye sorununun yüzde 100 farkında ancak dünya hala bu sorunu görmezden geliyor. Biz de Suriye sorununu dünya gündemine sinema yoluyla taşımak ve gözler önüne sermek istedik. Biz hem sektör içerisinde ve hem de izleyici açısından Madrid'de Suriye konusuna istediğimiz dikkati çektiğimizi düşünüyorum. Madrid Film Festivali bu yıl içerisinde bir son değil. Madrid'den sonra İran, Hindistan, New York, Kanada'daki film festivallerinde yıl sonuna kadar yarışmalara katılmaya devam edeceğiz."

"Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a"

Popüler medya olarak sinemada hep öğretici ya da dikkat çekici konuları ele almak istediklerini ifade eden Subaşı, film projelerinin devam ettiğini aktardı.

Osman Subaşı, Hindistan, Pakistan ve Afganistan'dan gelen yardımlarla Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve o ülkelerin bu konuda göstermiş olduğu fedakarlığı anlatan bir projeleri olduğuna işaret ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türklere Hindistan'da 'Allah'ın Türk'ü' anlamına gelen 'Türkullah' deniyor. Türkiye-Hindistan ortak yapımı olan bu projemizin ismi 'Türkullah' olacak. Filmle Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a nasıl gelindiğini anlatan bir hikayeyi işleyeceğiz. Hem tarihi hem de güncel tarafıyla dünyada mazlumların son umudunun Türkiye olduğunu anlatan bir proje. Senaryosu bitmek üzere. 2018 yılı içerisinde Bollywood ile harekete geçeceğiz. Son zamanlarda dönem dediğimiz filmlere izleyici rağbet gösteriyor. Bu açıdan izleyicilerin bu projemizi de beğeneceklerini ümit ediyorum."

Bir diğer projelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği olduğuna dikkati çeken Subaşı, şunları kaydetti:

"Biraz sanat, biraz da festival ağırlıklı diyebileceğimiz bir proje. 'Trende İtikaf' filmimizin ismi. Bir kişinin trendeki yolculuğunu esnasında görünen görünmeyen ve maddi manevi içinde pek çok sorgulama alanını işliyoruz. Bu projemiz bir kış filmi aslında, bu yüzden önümüzdeki süreçte hazırlıklarımızı tamamlayıp, ekim ya da kasım aylarında çekime başlayacağız."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Subaşı Suriye Madrid Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title