Haberler

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri

Abone Ol

Çorum'da Mevlana'nın 740. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Konya Mevlana Sema Grubunun gösterisi ayakta alkışlandı.

Çorum'da Mevlana'nın 740. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Konya Mevlana Sema Grubunun gösterisi ayakta alkışlandı.

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleştirilen program, Türk Tasavvuf Musikisi Devlet Sanatçısı Orhan Demir'in konseri ile başladı.

Konya Mevlana Sema Grubundan İsmail Coşkun'un, Mevlana'nın Mesnevisinden beyitler okuduğu programda, "Her Şey Aşk ile Aşk Olsun" isimli Şems ve Mevlana düeti, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra semazenlerin eğitimi hakkında tiyatral sunum yapıldı. Sema grubu yöneticisi Ayşin Gonca Özçakıl'ın gerçekleştirdiği sunumda, semazen adaylarının çivili tahta üzerindeki eğitimi, sema kıyafeti giymesi ve diğer hazırlıkları uygulamalı olarak sunuldu.

Programda semazenlerin ilahi eşliğinde sunduğu gösteri büyük beğeni topladı. Vatandaşların ilgiyle izlediği gösteriyi, salondaki koltuk kapasitesinin yetersiz kalması üzerine onlarca kişi ayakta izlemek zorunda kaldı.

Program sonunda katılımcılar sema gösterisini ayakta alkışladı.

Muhabir: Gazi Nogay, İsmail Çimen

Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Orhan Demir Çorum Konya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title