Haberler

Mevsimlik İşçiydi Patron Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa'da yıllarca mevsimlik işçi olarak çalıştıktan sonra aldığı aldığı mikro krediyle kendi işini kuran kadın, tekstil atölyesinde 20 kadına istihdam sağlıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tekstil atölyesinden görüntü

Dilek Aslan'ın konuşması Mevsimlik işçiydi patron oldu

Şanlıurfa'da yıllarca mevsimlik işçi olarak çalıştıktan sonra aldığı aldığı mikro krediyle kendi işini kuran kadın girişimci, tekstil atölyesinde çoğunluğu kendisi gibi tarım işçisi olan 20 kadına istihdam sağlıyor

Girişimci Aslan:

"O dönem aldığım 500 liralık mikro krediyle başladım bu işe ve çok şükür güzel bir şekilde devam ediyor"

"Kadınlarımız önce meslek bileziklerini kollarına taksınlar. Daha sonra devletimizin sunduğu girişimcilik belgesini ve desteğini alsınlar"

MEHMET FATİH ASLAN - Şanlıurfa'da yıllarca mevsimlik işçi olarak çalışan kadın girişimci, aldığı mikro kredi sayesinde kurduğu tekstil atölyesinde çoğunluğu kendisi gibi tarım işçisi olan 20 kadına istihdam sağlıyor.

Tarım arazilerinde yaz aylarında çalışarak yıllar boyu ailesinin geçimine katkı sunan 35 yaşındaki Dilek Aslan, 3 çocuğuna daha güzel bir gelecek sunmaya karar verince Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen mikro krediye başvurdu. Buradan aldığı destek sayesinde bir dikiş makinesiyle iş hayatına atılan Aslan, ürettikleriyle kısa sürede başarı kazandı.

Daha sonra KOSGEB'in girişimcilik kursuna katılan ve buradan da destek alan Aslan, Eyyübiye ilçesinde kiraladığı bir depoda tekstil atölyesi kurdu. Kendi işinin patronu olan Aslan, atölyesinde 20 kadına istihdam sağlıyor.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca tarımda mevsimlik işçi olarak çalıştığını söyledi.

Tarım işçiliğinin kendisi ve çocuklarına iyi bir gelecek sağlayamayacağı düşüncesinden hareketle girişimcilik kurslarına başvurduğunu anlatan Aslan, "Çünkü tarım işçiliğine devam edersem çocuklarım da tarım işçisi olacaktı. Neden öyle olsunlar ki? Benim onlara güzel bir gelecek hazırlamam gerekiyor. O dönem aldığım 500 liralık mikro krediyle başladım bu işe ve çok şükür güzel bir şekilde devam ediyor" dedi.

Tekstil atölyesinde 20 kadının çalıştığını ve bunun mutluluğunu yaşadığını belirten Aslan, devletin kendisine tanıdığı imkanlarla kendisinin de kadınlara imkan sağladığını söyledi.

"Genç kızlarımız, tarım işçiliği yerine burada çalışmak istiyor"

Yanında çalışan personellerin çoğunun kendisi gibi tarım işçiliğinden geldiğini aktaran Aslan, şöyle devam etti:

"Bu genç kızlarımız, çok şükür benim yanımda çalıştıklarından beri tarım işçiliğine gitmiyorlar. 'Yeter ki tarım işçiliğine gitmeyelim, burada meslek edinelim' diyorlar. Tarım işçiliğine gittiklerinde 2-3 ay çalışıp gelip boş oturmak zorunda kalıyorlar ama burada öyle değil. 4 yıldan bu yana yanımda çalışan arkadaşlarım var. Ben de onlardan çok memnunum. Devletimizden Allah razı olsun, bu imkanı bizlere sağlıyor."

"Kadınlar isterse başaramayacakları şey yoktur"

İş hayatında kendisine en büyük desteği eşinin verdiğini ifade eden Aslan, eşinin desteğiyle tüm zorlukların üstesinden geldiğini dile getirdi.

Zor şartlar altında bugünlere geldiğini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:

"Kadınlar isterse başaramayacakları bir şey yoktur. Kadınlarımız önce meslek bileziklerini kollarına taksınlar. Daha sonra devletimizin sunduğu girişimcilik belgesini ve desteğini alsınlar. Devletimiz, kadınlarımıza şimdi çok güzel imkanlar sunuyor. Ben, hemen hemen tüm hedeflerime ulaştım sayılır. Tek bir hedefim kaldı. O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benim iş yerimin açılışını yapmasını istiyorum. İnşallah, bu isteğim de bir gün gerçekleşir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dilek Aslan Şanlıurfa Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title