Haberler

Muhafazakar Düşünce Dergisi Sayı: 24 Toplumsal Hafıza Kitabı

Abone Ol

Muhafazakar Düşünce Dergisi Sayı: 24 Toplumsal Hafıza Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Muhafazakar Düşünce Dergisi Sayı: 24 Toplumsal Hafıza Kitabı kitabının kısa özeti.

İçindekiler:Toplumsal Hafızanın Teorik TemelleriToplumsal Hafıza, (Fransız) Devrim(i) ve Sosyal/Siyasal Kuram-Fatih Duman-Toplumsal Hafıza(lar), 'Hesaplaşma Siyaseti' Üzerinden Kamusal Müzakere Alanı Olarak Tahayyül Edilebilir mi?-Özgür O. Erden-Platon ile Başlayan Totaliter Gelenek; Toplumsal Hafızanın "Tabula Rasa"sı: Soylu Amaç, Soylu Akıl ve Soylu Yalanlar-Halis Çetin-Toplumsal Belleğin Yapıbozumunda Modernite ve Temel Kavramlar: Devlet/ Ulus - Devlet - Millet-A. Baran Dural-Kollektif Bellek, "Hatıralar Savaşı ve "Karşı Hafıza" Üzerine-Burak Gümüş-Cumhuriyet ve Yeni Toplumsal Hafıza İnşasıCumhuriyet'in Pozitivist Ütopyası: Yeni Bir Toplum Yaratmak-İlyas Söğütlü-Modernleşme, Toplumsal Hafıza ve Yahya Kemal-Cemal Fedayi-Kimlik Hayaleti: İstanbul Rumlarını Ararken-Kerem Karaosmanoğlu-TarihtenTürkiye'nin İlk Sosyoloji Dergisi: Ulûm-ı İktisadiye ve İctimaiyye Mecmuası ve 'Mukaddime ve Programı'-Adem Efe-Ulûm-ı İktisadiye ve İctimaiyye Mecmuasının ve 'Mukaddime ve Program'ı-Ahmed Şuayb, Mehmed Cavid, Rıza Tevfik-DerkenarDavid Hume: Beşeri Bir Ürün Olarak Adalet-Cennet Uslu-Türkiye'de Dindar Sağın Temel Paradigmaları Üzerine Bir Derkenar-Ahmet N. Helvacı-Kitap TahliliNiyazi Berkes: Teokrasi ve Laiklik-Ahmet Kızılkaya-

Yazar: Kolektif

Yayınevi: Kadim Yayınları

ISBN: 13048864-398087

Boyut: 16.0x24.0

Sayfa Sayısı: 288

Basım Yılı: 2010

Cilt Durumu: Karton Kapak

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Fatih Duman Ulus Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title