Haberler

Ödüllü Oyunlarla Almanya'da

Abone Ol

Devlet Tiyatroları, bol ödüllü oyunları 'Yangın Duası', 'Uyarca', 'Kafkas Tebeşir Dairesi' ile Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen bienal kapsamında temsiller verecek.

Devlet Tiyatroları, bol ödüllü oyunları "Yangın Duası", "Uyarca", "Kafkas Tebeşir Dairesi" ile Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen bienal kapsamında temsiller verecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun Afife Tiyatro Ödülleri'nden "Yılın En Başarılı Prodüksiyonu" ödülünün sahibi "Yangın Duası", 5. Lions Tiyatro Ödülleri'nden Ahmet Uğurlu'ya "En Başarılı Erkek Oyuncu" ödülünü kazandıran "Uyarca" ve TEB Ödülleri'nden "Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü"ne değer görülen Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun "Kafkas Tebeşir Dairesi" adlı oyunu "Bonn Biennale" ile Almanya'nın konuğu olacak.

Bosporus 2008 Organizasyon Komitesi tarafından, 14 - 22 Haziran tarihleri arasında Almanya'nın Bonn şehrinde düzenlenecek olan "Bonn Bienale"de temsiller verecek olan İstanbul ve Erzurum Devlet Tiyatroları'nın programı ise şöyle:

Friedrich Dürrenmatt'tan Yücel Erten'in dilimize çevirdiği Şakir Gürzumar'ın yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Uyarca" 14, 15 Haziran tarihlerinde, Berkun Oya'nın yazıp yönettiği "Yangın Duası" 15, 16 Haziran tarihlerinde, Bertolt Brecht'ten Yılmaz Onay'ın Türkçeye çevirdiği, Barış Erdenk'in yönettiği Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı "Kafkas Tebeşir Dairesi" de 21, 22 Haziran tarihlerinde temsil edilecek. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title