Haberler

"Romeo ve Julıet" Kostüm Eskizleri Osman Şengezer Sergisinde

Güncelleme:
Abone Ol

TEB Özel Bankacılık'ın Nişantaşı Merkezi; dekor ve kostüm duayeni Osman Şengezer'in sergisine ev sahipliği yapıyor!

"Romeo ve Julıet" ile "Uyuyan Güzel"in Kostüm Eskizleri; Osman Şengezer Sergisinde!

Sanatçıyı ve sanatını, butik sergilerle müşterilerinin gündelik hayatlarına sokarken aynı zamanda sanata kesintisiz desteğini de sürdürmeyi hedefleyen TEB Özel Bankacılık'ın Nişantaşı Merkezi; dekor ve kostüm duayeni Osman Şengezer'in sergisine ev sahipliği yapıyor! Sergide Şengezer'in; "Uyuyan Güzel", "Romeo ve Juliet", "Sihirli Flüt", "Şen Dul" gibi unutulmaz opera, bale ve müzikaller için hazırladığı kostümlerin eskizleri yer alıyor.

Tasarladığı dekor ve kostümlerle 1960'tan beri 650'ye yakın prodüksiyona imza atarak sahnelere renk ve hayat katan usta Osman Şengezer'in; resimleri ve kostüm eskizleri 25 Ekim 2013 tarihine kadar TEB Özel Bankacılık Nişantaşı Merkezi'nde sergileniyor. Sergide, Şengezer'in "Evler" konulu resimlerinin yanı sıra; "Uyuyan Güzel", "Romeo ve Juliet", "Sihirli Flüt", "Şen Dul", "Tatlı Charity", "Andrea Chenier", "Nabucco", "Turandot", "La Bayadere", "2. Mehmet", "Il trovatore" ve "Raymonda" için çizdiği kostümlerin eskizleri sanatseverlerle buluşuyor.

Köklü geçmişine yakışan özel seçimlerle kültür-sanata destek veren TEB Özel Bankacılık, Nişantaşı Merkezi'nde açılan butik sergilerle; sanatçıyı ve sanatını, müşterilerinin gündelik hayatlarına sokarken aynı zamanda sanata kesintisiz desteğini de sürdürmeyi hedefliyor.

Tiyatro ve opera dünyamızın dekor ve kostüm duayeni Osman Şengezer'in sergisi; 25 Ekim 2013 tarihine kadar, hafta içi her gün 11:00-18:00 arası TEB Özel Bankacılık Nişantaşı Merkezi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık.

Bilgi için: TEB Özel Bankacılık - Nişantaşı Bölgesi

Harbiye Mah. Bostan Sok. Göksun Apt. No: 2 Şişli

Tel: 0212 219 09 30

OSMAN ŞENGEZER KİMDİR?

1960 yılında, Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde dekor ve kostüm çalışmalarına başladı. Daha sonraları, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulunca, bu kuruma geçti. 16 yıl bu kurumda çalıştı.

1976 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne nakloldu. 2007 yılında emekli olana kadar bu kurumda çalıştı. Dekor ve kostüm tasarımlarının yanı sıra "Başdekoratör" lük görevini de uzun yıllar, yürüttü. Bale yöneticiliği, Sanat Teknik Müdürlükleri de yaptı, program dergilerinin yayınlanmalarında çalıştı. Sayıları 500'ü geçen dekor ve kostümleri, Opera, operet, bale, modern dans, tiyatro, müzikal, sinema filmi, TV filmi tasarımlarını kapsamaktadır. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya Devlet Opera ve Baleleri yanı sıra Ankara ve Van Devlet Tiyatroları, İstanbul ve Eskişehir Şehir Tiyatroları, Ankara Meydan Sahneleri, Ankara Deneme Sahnesi, Ankara Sanat, Dormen, Kenter, Nisa Serezli – Tolga Aşkıner, Devekuşu Kabare, Akbank Çocuk Tiyatroları, YediTepe Oyuncuları, Tiyatro Kedi, Dilek Türker Tiyatro Ayna, TV Kanalları ve daha birçok özel tiyatrolarla çalıştı.

Yurt içinde 50'yi aşkın ilimize turneler yaptı. Yurtdışında İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Danimarka, Macaristan, Bulgaristan, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kıbrıs da dekor ve kostümleri görüldü. 650'ye yakın prodüksiyona, imza atmıştır. Çeşitli kentlerde kendi konusuyla ilgili, birçok sergi açtı. Yaptığı resimlerle açtığı resim sergilerini de bu sergilere kattı. Dergi ve gazetelerde sürekli yazılar yazdı. "Dekor Kostüm Osman Şengezer" (1989) , "Yazılar" (1993), "Bence Dekor Kostüm" (1999), "Dekor ve Kostümlü Anılar" (ilk baskı 2008, ikinci baskı 2010) ve "Cumhuriyet Dönemi Türk Gösteri Sanatları Öncü Sahne Tasarımcıları" (2011) adlı 5 kitabı vardır. Çok sayıda ödüller almıştır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title