Sanatçı Kato'dan Minyatür Ayaklanması
Japonya'da 20 yıl yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen sanatçı Günseli Kato, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Minyatür Ayaklanması-Duran Kadınlar Sergisi' açtı.
Japonya'da 20 yıl yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen sanatçı Günseli Kato, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Minyatür Ayaklanması-Duran Kadınlar Sergisi' açtı. Kato, Bodrum için özel hazırladığı resim, sergi ve takıların yer aldığı sergide duran kadınların konuşmadan özgürlük, demokrasi anlayışlarının Osmanlı'dan günümüze kadar olan seyrini anlattığını söyledi.
Geleneksel Osmanlı saray sanatının modern yorumcusu, sanatçı Günseli Kato, Torba Demir Koyu'ndaki Amanrüya Otel'in Sanat Galerisi'nde açtığı 'Minyatür Ayaklanması- Duran Kadınlar Sergisi' ilgi gördü. Sergi açılışını otel genel müdürü İngiliz Nicolak Juett, Yeni Zelandalı Genel Koordinatör Christine Juett, asistanları Erdinç Yalçın ve Saro Dadyan ile yapan Kato, Osmanlı'dan günümüze kadın dünyasını eserlerine taşıdığını söyledi. Sergide altın kaplama ve bakır takıların yanı sıra duran kadın heykelleri, altın masklar, takılar, altın varak üzerine yapılan resimler ve eşarplar da yer aldı. Duran kadın heykellerini Taksim Gezi Parkı eylemlerinden çok önce tasarlamaya başladığını belirten Kato, şöyle dedi:
"Gezi Parkı eylemleri sırasında 'Duran Adam' büyük ilgi gördü. Ben de aylar öncesinden kadının özgürlük, demokrasi, yürekli, dik duruşunu simgeleyen eserlerimi yaratmaya başlamıştım. Eserlerimde durarak ve sessiz kalarak da hak aranabileceğini vurgulamak istedim. Her eserin bir parçasında kendi kimliğim de yer alıyor."
Kato'nun yaklaşık 60 eserinin yer aldığı sergisi eylül ayının sonuna kadar açık kalacak.