Haberler

Sarıkamışlı Müzisyenler Yolcu

Abone Ol

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde Yaşayan 3 Müzisyen, Macaristan'ın Pech Kentinde Konser Verecek.

Müzisyenlerden zurnacı Rasim Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davulcu arkadaşı Davut Çelik ve darbukacı Caner Atagün ile birlikte, 6 yıl önce katıldıkları Kars Kafkas Festivali'nde büyük ilgisini gördüklerini söyledi.

Kafkas Festivali'nden sonra farklı ülkelerden festivallere davet edildiklerini ifade eden Kaya, daha önce Macaristan, Polonya, Rusya ve Slovakya'da yapılan kültür festivallerine de katıldıklarını vurguladı.

Bu yıl Macaristan Müzik ve Film Festivali Dernek Başkanı Hartyandı Jenö'nün davetlisi olarak Pech kentinde konser vereceklerini anlatan Rasim Kaya, 'Avrupa Kültür Başkenti Projesi'nde, İstanbul ve Almanya'nın Essen kentiyle aynı unvanı paylaşan Macaristan'ın tarihi Pech kentinin bu unvanı almasından dolayı 30 Nisanda yapılacak etkinliklere davet edildik. Biz de festivalde davul, zurna ve darbuka ile Anadolu halk kültürünü en iyi şekilde tanıtacağız' dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title