Haberler

Slavoj Zizek The CUP 2012 İçin İstanbul'da

Abone Ol

Modern çağın Sokrates'i olarak anılan, felsefeci ve kültür eleştirmeni Slavoj Zizek, The CUP 2012 için İstanbul'a geliyor.

İstanbul'u yaratıcı endüstrilerin merkezi haline getirmeyi amaçlayan The CUP kapsamında düzenlenecek Istanbul Creativity Summit'te katılacak olan Prof. Zizek, aykırı fikirleriyle bilinenleri altüst edecek.

MMI Türkiye, İstanbul, 05 Aralık 2011; 21. yüzyılın önde gelen düşünürlerinden olan Slavoj Zizek Kıtalararası Reklamcılık Kupasına (Intercontinental Advertising Cup) "The CUP" kapsamında düzenlenen Istanbul Creativity Summit'e katılmak üzere İstanbul'a geliyor.

The CUP kapsamında düzenlenecek olan Istanbul Creativity Summit'te pek çok saygın konuşmacı ve başarılarıyla öne çıkmış reklam yaratıcıları konuşmacı olarak yer alacak. Dünyanın her yanından yaratıcı dehaları 26-27 Ocak 2012'de İstanbul'da ağırlayacak olan zirvenin sıra dışı konuklarından biri de Slavoj Zizek.

Prof. Zizek, İstanbul Yaratıcılık Zirvesinin ilk günün felsefe alanındaki konuşmacısı olacak. Geleceği bugünü yorumlayarak tasarlayan Slavoj Zizek "düşüncede yaratıcılık" konusundaki görüşlerini İstanbul'da zirve katılımcılarıyla paylaşacak. İstanbul yaratıcılık Zirvesinde Zizek dışında konusunda ilkleri başlatan düşün adamları da yer alacak.

Düşünsel dehalar İstanbul'da

Bu yıl ikincisi yapılacak olan İstanbul Intercontinental Advertising CUP'da reklam yaratıcılığının ötesinde düşünsel derinlik sağlayacak konuşmacılar sahnede olacak. Yaratıcı düşünce metodolojisinin kurucusu Edward de Bono'da Yaratıcılık Zirvesi 2012'ın merakla beklenen saygın konuşmacılarından. Yaratıcı düşünme teknikleri konusunda global ölçekte otorite olarak görülen Edward de Bono Türkçe'ye çevrilen "Altı Şapkalı Düşünme Tekniği" başta olmak üzere yedi kitabın da yazarı.

Zirvede Slovaj Zizek ile aynı gün konuşma yapacak olan düşünür ve yazar Bono, yaratıcı düşünme tekniğiyle her sorunun üstesinden gelinebileceğini söylüyor.

26-27 Ocak'ta Ritz Carton'da yapılacak olan zirve, pek çok ilke de sahne olacak. Reklam yaratıcılığının karnesi kabul edilen Gunn Report'un 2011 lansmanı bizzat raporun kurucusu Donald Gunn tarafından yapılacak.

Berlin School of Creative Leadership Worldwide Başkanı Michael Conrad "The Cup"ın ilk gün konuşmacıları arasında.

Avusturya, Almanya ve İtalya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde eser vermiş, "Chevalier des Arts et des Lettres" de dahil olmak üzere dünya çapında aldığı birçok ödül ile yaratıcılığı onaylanmış Slovenya kökenli ünlü mimar Boris Podrecca; HM ve Diesel markalarının konumlandığı ünlü kampanyaların yaratıcısı Johakim Jonason; Asya Pasifik bölgesinde reklamcılığın fikir babası olarak anılan ve aynı zamanda kıtasal reklam yarışması ADFEST'in Başkanı da olan Jimmy Lam; Efsane ajansa Fred&Farid'in yaratıcı başkanı ve Leo Burnett MENA bölgesinin onursal başkanı Farid Chehab ve 360 derece yaratıcı iletişim konusunda TBWA Avrupa Başkanı Ulrich Proeschel birikimlerini 2. İstanbul Yaratıcılık Zirvesinde paylaşacaklar.

The CUP heyecan, Istanbul Creativity Summit düşünsel derinlik demek

Istanbul Intercontinental Advertising CUP (IICAC) ve Istanbul Creativity Summit Marketing Türkiye tarafından desteklenen Marketing&Management Institute organizasyonu olup The CUP dört kıtada yapılan reklam yarışmalarında ödül kazanan işlerin "birincilerin birincisini" seçmek üzere İstanbul'da düzenleniyor. Kazananlar, The CUP kapsamında düzenlenen Istanbul Creativity Summit konferanslarının ikinci gününün akşamı bir seremoniyle açıklanıyor.

Gün içinde yoğundum gelemedim diyenler için akşam film gösterimi devam edecek

Kıtalararası tek reklam yarışma olan The CUP için İstanbul'a gelen dört kıtanın en iyi işlerinin çok sayıda reklam yaratıcı tarafından izlenebilmesi için saat 18.00-24.00 arası Ritz Carton'daki konferans salonundaki ekranda dönecek.

Dünya Gençliği "Turkish Touch" ile İstanbul'u düşünecek

Küresel ölçekte reklamcılığın şampiyonlar ligi olan The CUP, geçen yıl olduğu gibi bu sene de gençlere, reklamcılığın yıldızlarına dokunma fırsatı sunuyor. Dünyanın her noktasından katılımcı olabilecek gençlerin yaratıcılıklarını sınamak için 3 farklı yarışma tasarlandı. Bu yarışmalardan biri; dünya üzerinde bulunan tüm yaratıcıları sanal ortamda buluşturacak "CreativeSociety"nin logosu olarak kullanılacak tasarımı arıyor. "The Stolen Logo" adlı bu yarışmanın kendine özgü bir kurgusu bulunuyor. İkinci yarışma; gençlerin, konusu İstanbul'da geçen sanat eserlerine (film, roman, şarkı ya da şiir) yönelik bir poster tasarlayarak bu yarışa katılabildikleri bir eleme. Yarışma seçeneklerinden üçüncüsü ise sanatın insan tenine ve dolayısıyla ruhuna dokunan bir formatta oluşturuldu "Turkish Touch on your skin": ten üzerinde taşınan mücevherat, dövme, piercing gibi sanatsal üretimlere dair tasarım yarışmasının birincisi, tasarımının üretilmesi ve telif haklarının satın alınması ile ödüllendirilecek. Dünya çapındaki gençler bu üç yarışmadan birine katılıp başarılı oldukları takdirde İstanbul'a gelecek 9 gencin arasına katılacaklar.

Bu sırada Türk gençlerinden beklenen de her gün kendilerine yeni bir başlık atmaları! Gençliğin mecrası haline gelen facebook'ta durumlarını The CUP'ı refere edecek şekilde yeniden ve yeniden tasarlayan gençlerin yaratıcılıkları bu yarışma üzerinden ölçeklenecek ve 100 Türk genci The CUP adı altındaki kıtalararası yaratıcılık geçidini izleme şansına sahip olacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title