Haberler

Trakya Ev Yemekleri Yarışması -

Abone Ol

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında yöresel etli, tatlı ve hamur işi yemeklerinin yer aldığı Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlendi.

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında yöresel etli, tatlı ve hamur işi yemeklerinin yer aldığı Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlendi.

Rüstempaşa Kervansarayı'nda düzenlenen yarışmada etlilerden 15, tatlılardan 37, hamur işi yemeklerden ise 37 yemeği jüri üyeleri puanladı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yemeği yapmasını değil yemesini sevdiğini söyledi. Edirne ve Edirnelilerin damak tadının olduğunu belirten Şahin, kent için tava ciğer ve köftenin en güzel yemekler arasında olduğunu ifade etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Kırkpınar kapsamında birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yemek yarışmasından önce Trakya Ev Yemekleri Paneli'nin düzenlendiğini hatırlatan Gürkan, Edirne'nin damak tadının tanıtımı için çaba harcadıklarını kaydetti.

Edirne Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu ise Trakya damak tadının uluslar arası alana açılması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından etli yemeklerde Safiye Keke "Bıldırcın Etli Rumeli Lokmasıyla" birinci, Serap Sert "Kuzu Kapama"yla ikinci, Sevinç Sert "Ciğer Sarma" ile üçüncü, tatlılarda Hatice Erdem "Cevizli Un Helvası" ile birinci, Nurten Yalçın "Zerde" ile ikinci, Seçil Sert "Padişah Lokması" ile üçüncü, hamur işlerinde Nahide Loça "Tavuk Göğüslü Sultan Böreği"yle birinci, Şekibe Karadağ "Kaymak Böreği" ile ikinci ve Makbule Kara "Keçi Patisi" ile üçüncü olmaya hak kazandı.

Yarımada dereceye girenlere çeyrek altın, kepçe plaketi ve gıda paketi hediye edildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dursun Ali Şahin Trakya Bölgesi Kırkpınar Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title