Haberler

TÜPRAŞ "Kördövüşü" İle Sahne Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi SEK Tiyatro Kulübü, sahnelediği "Kördövüşü" adlı oyun ile izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi SEK Tiyatro Kulübünün hazırlayıp sahnelediği "Kördövüşü" adlı oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı.

‘’Kördövüşü’’ gecekondu da yaşayan insanların umutlarını, oturdukları gecekonduda yaşadıkları dramı ele aldı. Ahmet Seven'in yönetimindeki oyunun sahnelendiği geceye "Kördövüşü" eserinin yazarı Tuncer Cücenoğlu da katıldı.

İki perdeden oluşan oyun, izleyenleri hem duygulandırdı hem de kahkaya boğdu. Geceye TÜPRAŞ Genel Müdür yardımcısı Yılmaz Bayraktar, SEK Kulübü Genel Başkanı Oğuz Bülent Özcan, Batman TÜPRAŞ Müdürü İ. Serdar Kemaloğlu, TÜPRAŞ çalışanları ve yakınları katıldı.

Oyun, Soma'da yaşamını yitiren 301 maden emekçisinin anısına atfedildi. Perde kapandıktan sonra oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu oyunu şöyle değerlendirdi, "Batman'a ilk defa geliyorum ve çok mutlu oldum. Kendi yazdığım oyunu izlemekten keyif duydum. Bütün arkadaşlarım çok başarılıydı. Oyunun finalinin bu kadar anlamlı olması ayrıca beni duygulandırdı." şeklinde ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Batman Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Mehmet alicaraco_2009hotmail.com:

Tüpraş sosyal etkinlik konusunda her yıl biraz daha büyüyor.tebrik ediyorum.

Yanıtla02
Onurfenerimfener_21@hotmail.com:

Petrol rafinerisi olup somanın düşünülmesi güzel bir duyarlılık

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title