Haberler

TÜRSAB Başkanı Ulusoy -

Abone Ol

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Çanakkale'nin yalnızca turizm kenti olmadığını belirterek, "Çanakkale sosyal sorumluluk ve kültür projelerinin içinde olan, tarihi ve markalar kentidir.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Çanakkale'nin yalnızca turizm kenti olmadığını belirterek, "Çanakkale sosyal sorumluluk ve kültür projelerinin içinde olan, tarihi ve markalar kentidir. Yiyeceğiyle, yaşamıyla Çanakkale'nin Türkiye'de özel bir yeri var" dedi.

Ulusoy, kentteki bir otelde AK Parti Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, seyahat acentesi sahipleri ve turizmcilerle yaptığı toplantıda, ''Çanakkale'yi, 'markalar kentine' nasıl dönüştürürüz'' diye fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kendisinin bir siyasetçi olmadığını, ülkeye, kente kim katkı sağlayacaksa onun yanında olduklarını belirten Ulusoy, "Burada, Mehmet Daniş'in fikirleri çok hoşuma gitti. Birlik olarak Çanakkale'nin yanındayım, şahıs olarak Çanakkale'nin emrindeyim. Tiyatro ve sinema salonları çok olan, rahat nefes alınabilen, kentin belleklerini kaybetmemek için çaba sarf eden, kaybolan bellekleri yeniden yerine getirebilmek için gayret sarf eden herkesin emrindeyim" diye konuştu.

Ulusoy, 2015 yılındaki Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri içinde yer almak istediklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Her türlü desteği vermek istiyoruz. Çanakkale'de yaşayanlar bu kentin kıymetini bilmeli. Çanakkale Türkiye'dir. Bundan dolayı bu kente çok önem veriyorum. Burada deniz var, kruvaziyer ve yat limanı yok. Çanakkale'nin merak edilmesi daha sonra da gelinebilen yer olması gerekir. 12 ay turizm... Buranın yazı da kışı da var. Bizler her zaman proje desteği veririz. Bu ülkede kamu kuruluşuyuz, bu ülke için varız."

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla "2015 Ajansı"nın kurulması gerektiğini aktaran Ulusoy, şöyle devam etti:

"Bizim idare edeceğimiz yerleri başkası idare etmesin. Orada biz de olursak fikirlerimizin dinlenmesi lazım. Ben sayın vekilimden rica ediyorum, bu konuda sayın Başbakanı ikna edin. Bizim burada hazırlığımız var, buna destek veririz. Çanakkale yalnızca turizm kenti değil, Çanakkale sosyal sorumluluk ve kültür projelerinin içinde olan, tarihi ve markalar kentidir. Yiyeceğiyle, yaşamıyla Çanakkale'nin Türkiye'de özel bir yeri var. Siz bunu buradan görmüyorsunuz. Biz geldiğimizde hissediyoruz. 2015 yılının, 100 yıl sonra yaşanacak bir olayın çok iyi yaşanması lazım. Herkes taşın altına elini koysun."

Ulusoy, Kaz Dağları'ndaki altın madeni arama çalışmalarıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Orasının ismini kazmak için değil, kazların gezmesi için koymuşlar. Eğer Kaz Dağları başka bir ülkenin elinde olsaydı öyle bir pazarlanırdı ki... Oyun üzerine oyunlar, tiyatro üzerine tiyatrolar kurarlardı. O bölgede yaşayanları tebrik ediyorum. Maalesef Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı var. Ama o enerjiyi bir şekilde bulursun. Hidroelektrik santraller yaparsın. Kaz Dağları'nda ekmeğin suyun geldiği yer topraktır. Kaz Dağları, Kanada'dan sonra bir oksijen çadırıdır. Kimse o oksijen çadırını tahrip etmemeli. Çevre yoksa turizm de yoktur."

Mehmet Daniş ise Çanakkale'nin hangi konuda TÜRSAB'ın yardımına ihtiyaç duyduysa, Ulusoy'un her zaman yanlarında olduğunu kaydetti.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayınlayan: Doğan Sarıtaş

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Çanakkale ulusoy Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title