Haberler

Yaktılar, Küllerini Savurdular

Abone Ol

Dünyanın 'La Diva Turca' Olarak Alkışladığı 20. Yüzyılın En Büyük Divalarından Leyla Gencer'in Külleri, Dolmabahçe Açıklarında Düzenlenen Törenle İstanbul Boğazı'nın Sularına Bırakıldı.

Dünyanın ''La Diva Turca'' olarak alkışladığı 20. yüzyılın en büyük divalarından Leyla Gencer'in külleri, Dolmabahçe açıklarında düzenlenen törenle İstanbul Boğazı'nın sularına bırakıldı.

Soprano Leyla Gencer anısına düzenlenen veda töreni, yakın dostlarıyla beraber sanatçının küllerini taşıyan Süreyya adlı teknenin Kuruçeşme'den Dolmabahçe açıklarına ulaşmasıyla başladı.

Gencer'in külleri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu'nun seslendirdiği eserler ve alkışlar eşliğinde, Boğaz sularına döküldü. Gencer'in küllerini boğaz sularına, sanatçının hayatını ''Tutkunun Romanı'' adındaki kitabına aktaran Gazeteci Yazar Zeynep Oral ile yakın dostları Türkiye'nin Tallin Büyükelçisi Şule Soysal ve Melahat Behlil bıraktı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title