Yaratıcı Okuma ve Yazma Eğitmeni Nilay Yılmaz "ÖRAV Sohbetleri"nin Konuğu Olacak
ÖRAV Sohbetleri'nin bu ayki konuğu, yaratıcı okuma ve yazma eğitmeni Nilay Yılmaz, 28 Eylül Perşembe günü öğretmenlerle buluşuyor.
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) geçtiğimiz yıl Mayıs ayında hayata geçirdiği "ÖRAV Sohbetleri" etkinliğine Eylül itibarıyla devam ediyor. Büyük ilgiyle takip edilen etkinliğin Eylül ayın konuğu yaratıcı okuma ve yazma eğitmeni, yazar, akademisyen ve bilinçli farkındalık rehberi Nilay Yılmaz olacak. Nilay Yılmaz 28 Eylül Perşembe günü, saat 18.30 – 20.00 arasında SALT Galata'da dinleyicileriyle bir araya gelecek.
Öykü, roman ve tiyatro oyunları yazan Yılmaz, 2000 yılından beri yetişkin ve çocuklar için yaratıcı drama atölyeleri düzenliyor. Birçok sivil toplum kuruluşuyla da işbirliği yapan Yılmaz, kanserli çocuklar ve cezaevindeki çocuklara yönelik okuma ve yazma projelerine destek veriyor, çocuklarla yaratıcı okuma-yazma etkinlikleri yapmak için buluşuyor. Ayrıca nefes koçu ve çocuk yogası eğitmeni de olan Nilay Yılmaz, doğru ve doğal nefes alma teknikleri ve bilinçli farkındalık konularında bireysel ve kurumsal danışmanlık hizmeti de veriyor. Bunların yanı sıra Yılmaz, farkındalık çalışmalarını farklı disiplinlerle ve yaratıcı düşünme teknikleriyle birleştirerek kullanmayı seviyor.
2008 yılından bugüne kadar eğitim programıyla eğitimcilerin mesleki gelişimine destek olmanın yanı sıra düzenlediği seminerlerle kişisel gelişimlerine de katkı sağlayan Öğretmen Akademisi Vakfı, ÖRAV Sohbetleri kapsamında farklı sektörlerden uzman isimleri, profesyonel hayatları ve başarı hikayelerini paylaşmak üzere eğitimcilerle buluşturuyor.
Öğretmen Akademisi Vakfı
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye'nin her yöresinde görev yapan 238 eğitmenden oluşan ekibi ile, 81 ilde 150.000'den fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.