Haberler

Yıldız Kısa Film Festivali 9 Yaşında

Güncelleme:
Abone Ol

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından 9.'su düzenlenen Yıldız Kısa Film Festivali 13-17 Mayıs'ta izleyicisiyle buluşuyor.

Genç sinemacılar arasında etkileşimin sağlandığı bir platform oluşturmayı amaç edinen festival, kısa filmin tanınması ve yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor.

Profesyonel ve amatör sinemacılar kurmaca, canlandırma ve deneysel dalda ürettikleri eserleri ile festivalin yarışma bölümüne katılabileceklerdir. Belgesel dalda gönderilen eserler, festivalin sadece gösterim bölümüne alınacaktır. Son katılım tarihi 29 Nisan 2013'tür.

Festival bünyesinde gerçekleştirilen yarışmanın yanısıra festivalin gösterim bölümüne gönderilen filmler, YTÜ Sinema Kulübü Festival Ekibinin yapacağı ön jürinin ardından seyirciyle buluşacaktır. Festival kapsamındaki panel, söyleşi, atölye çalışması, özel gösterim ve kokteyl gibi etkinliklerle amatör ve profesyonel katılımcılar bir araya getirilecektir. Amatör sinemacıların ve sinema topluluklarının buluşmasını sağlayan festival fikirlerin paylaşabileceği bir ortam sunmayı amaçlamaktadır.

Kısa Film Yarışması: Festival Kapsamında düzenlenecek yarışma bölümüne ulusal çapta tüm öğrenciler katılabileceklerdir. Yarışmaya katılan filmler, YTÜ Sinema Kulübü danışmanı Uğur KUTAY başkanlığında, YTÜ Sinema Kulübü Festival Ekibinden oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecektir. Ön jüri değerlendirmesinden geçen filmler arasından kurmaca, canlandırma ve deneysel dallarda ilk üçe giren filmler esas jüri tarafından belirlenecektir. Esas jürinin belirlediği her dalda en iyi üç film gala gecesinde ödüllendirilecektir.

Gala Gecesi (Kokteyl ve Ödül Töreni): YTÜ Yıldız Kampüsü'nde düzenlenecek geceye sinema, basın ve medya dünyasından seçkin konuklar ve festivalde gösterilecek filmlerin sahipleri davet edilecektir. Yıldız Kısa Film Festivali kapsamında esas jüri tarafından belirlenmiş en iyi filmlerin sahipleri ödüllendirilecektir. Program, yapılacak kokteyl ile sona erecektir.

Kısa Film Gösterimleri: Festivale kabul edilen filmlerin gösterimleri, ön jüri elemesinin ardından 13 Mayıs 2013'ü izleyen hafta boyunca yapılacaktır. Gösterimler Yıldız ve Davutpaşa kampüslerinde izleyiciye sunulacaktır. Tüm gösterimler ücretsiz olacaktır.

Özel Gösterimler: İnternet ve diğer basın organlarıyla duyurusu yapılacak program içerisinde yerli yapımların yanı sıra uluslararası festival seçkileri de bulunacaktır. Katılımın bütün sinemaseverlere açık ve ücretsiz olduğu etkinlik içerisinde açık hava gösterimleri de mevcuttur. Festival dahilinde finalist filmler yıl boyunca çeşitli gösterim ve kültür merkezlerinde izleyicilerle buluşacaktır.

Paneller, Söyleşiler ve Atölyeler: Festival kapsamında sinema dünyasından seçkin konukların katılımıyla sinema ve kısa film üzerine, panel ve söyleşiler düzenlenecektir. Bu etkinliklerle; sinemayla ilgilenen gençlerle profesyoneller bir araya getirilerek düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği bir platform oluşturulacaktır.

13 Mayıs 2013 ve takip eden hafta boyunca Bunun yanında toplantı, söyleşi ve sosyal etkinliklerle, genç sinemacılar arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Yıldız Kısa Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title