Haberler

Bu Ülkede Başarı Kriteri Farklı

Güncelleme:
Abone Ol

Yeni albümünü çıkaran 'Popstar' Aydan Kaya, "Çok iyi bir iş yaptım ama piyasaya nasıl yansır bilmiyorum" dedi.

Müzik kariyerine 'Popstar' yarışmasıyla başlayan Aydan Kaya, yeni albümü 'Adım Adım'ı müzikseverlerin beğenisine sundu. Genç şarkıcı, 'Popstar'dan bu yana yaptıklarını, hayatındaki değişimleri ve müzik yolculuğunu Quality of Magazine'den Yeşim Günal'a anlattı.

'Adım Adım' nasıl bir albüm?

Ünlü İngiliz müzisyen Chris de Burgh, Sezen Aksu, Soner Sarıkabadayı, Ercan Saatçi gibi çok iyi müzisyenlerle çalıştığım bir albüm oldu. Eşim, "Çok kaliteli bir albüm yaptın ama başarılı bir albüm yapmadın" dedi. O zaman başarının, çok satmanın kriterinin düşündüğümden farklı olduğunu anladım. 'Adım Adım' çok iyi bir albüm ama piyasa koşullarında nasıl algılanacak bilemiyorum.

'Popstar'dan bu yana neler yaptınız?

Yarışma sonrası, diğer yarışmacılar gibi albüm yapmadım. Gelen teklifleri reddettim. Bu işin bir sabun köpüğü olduğunun farkındaydım. Kalıcı olmak adına neler yapabilirim diye düşündüm. Üniversiteye başladım, dört yıl oyunculuk okudum. Bu sırada da, üç dizide oynadım. Daha sonra albümlerimle kariyerime devam ettim. İki kulvarda da ilerliyorum.

ses yarışması sandım

Yetenek yarışmalarına nasıl bakıyorsunuz? Size neler kattı 'Popstar'?

Yurt dışı versiyonlarının müzik dünyasına kazandırdıklarının çok daha fazla olduğunu duyuyoruz. Türkiye'de ise reyting kaygısı, programların amaçlarını yitirmesine sebep oluyor. Ben 'Popstar'a başvurduğumda, sadece bir ses yarışması olacağını sanmıştım. İlerleyen dönemlerde, hikayesi daha renkli, geçmişi daha olaylı kişilerin yarışmada ön plana çıktığını gördüm. Aslında bu yarışmalardan faydalanmak da, unutulup gitmek de kişinin kendi elinde.

Evlendiğinizi biliyoruz. Nasıl karar verdiniz evlenmeye?

Eşim bizim sektöre çok uzak birisi. Ortak arkadaşımız vasıtasıyla tanışmıştık. Beş yıllık birlikteliğimizi, 1.5 yıl önce evliliğe taşıdık. Kendisi bana hep destek olur. Evliliğimiz kariyerimi olumsuz etkilemedi, aksine bana açılan birkaç önemli kapının altında onun yaptığı çalışmalar yatıyor.

Ünlüler dünyasında evli bir kadın olmakla, bekar bir kadın olmak arasında fark var mı sizce?

Hiçbir fark yok. Biz evlendiğimizde kimsenin haberi olmadı. Ben işlerime aynen devam ettim. Bu, kişinin evlilik ve benzeri konuları nasıl yansıtmak istediğiyle alakalı bir durum. Evliliğimin işimi etkilemesini hiçbir zaman arzulamadım. Evliliğimi mutlu ve kutsal kılan da bence bu. Bekarken de, uçlarda bir yaşam sürmüyordum.

Bu sektörde karşılaştığınız en büyük zorluklar ne oldu?

Kesinleşen konserimin iptal ettirildiğini de duydum, önüme taş koyanları da gördüm, son dakikada klibimi yayınlatmayanları da... Zararı yok, bu yolda bana lazım olan donanıma sahip olduğumu biliyorum. Korkum, endişem, telaşım yok. Bu yolda engellenmeyen kaç kişi var ki? İki albüm yaptım, ilki neredeyse dağıtılmadı bile. Türkiye'deki sanatçılardan 15-20 kat fazla albüm satan, dünyada turnelere çıkan Chris de Burgh beni sahneye "Muhteşem bir ses" diyerek davet etti. Bu da bana doğru yolda olduğumu göstermez mi?

ARAPÇA ALBÜMÜM 22 ÜLKEDE ÇIKACAK

Kendinizi müzik dünyasında nerede görüyorsunuz?

Başarmanın, çok albüm satmanın düşündüğümden farklı olduğunu algıladım. Yolun çok başındayım. Hedefim birilerini geçmek, at yarışlarındaki gibi birinciliğe oynamak değil. Farklı bir kulvar yaratmak, değişik işler yapmak ve gerçek anlamda başarılı olmak istiyorum. Arapça bir albüm yapacağım ve 22 Arap ülkesinde piyasaya çıkacak. Sadece Türkiye'de değil, oyunculuğum ve şarkıcılığımla sınırları zorlamak, diğer ülkelerde de kendime yer edinmek istiyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Soner Sarıkabadayı Sezen Aksu Aydan Kaya Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title