Haberler

Yıllarca Şirinler'in Dış Sesliğini Yapan Sanatçı Nur Subaşı, Hayatını Kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

"İyi bir çocuk olursanız belki Şirinler'i bile görebilirsiniz" sözüyle hafızaları kazınan sanatçı Nur Subaşı hayatını kaybetti.

Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nur Subaşı hayatını kaybetti. Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamada, daha önce zatürre teşhisi koyulan ve tedavi altına alınan Nur Subaşı'nın vefat ettiği ifade edildi.

CENAZE YARIN DÜZENLENECEK

Şirinler adlı çizgi filmde seslendirme yapan Nur Subaşı, sesiyle pek çok filme de hayat verdi. Emekliliğin ardından yönetmenlik yapmaya devam eden Subaşı için 12 Mart'ta Üsküdar Tekel Sahnesinde tören düzenleneceği ifade edildi. Subaşı'nın cenazesi, aynı gün Üsküdar Şakirin Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından kaldırılacak.

NUR SUBAŞI KİMDİR?

Türk tiyatro oyuncusu ve seslendirme santçısı Nur Subaşı 1942 yılında doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı yüksek bölümünü bitirdi. Önce Ankara Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. İstanbul Devlet Tiyatrosu 1979 yılında kuruduğunda ilk tayın olanlardan biri oldu. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra pek çok sinema filminde seslendirme yapmıştır.

Subaşı'nın sesi, Şirinler adlı çizgi filmin girişindeki "iyi bir çocuk olursanız belki Şirinleri bile görebilirsiniz" seslendirmesiyle hafızalara kazınmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Nur Subaşı Üsküdar Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

HKE:

vay be kendini hiç gormemiş olsamda çok üzüldüm o sesin sahibine cocuklugumuzdan bir parca gitti

Yanıtla161
şirin baba:

allah rahmet eylesin

Yanıtla240
Sogomon:

Allah rahmet eylesin

Yanıtla039
Şnr:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Yanıtla09
Emina:

Çocukluğumuzun gençliğimizin en guzel eserlerinde o naif ve guzel sesi var..mekanı cennet olsun inşallah...

Yanıtla02
Ateşböceği:

Küçükken çok severek izlediğim ve hiç bir şeye değişmeyeceğim çocukluk çizgi filmimdi.... Tanımadığımız hâlde kalbimize yer alan ve hiç unutulmayan sesi ve sözü... Allah mekanını cennet eylesin yakınlarına sabır versin...

Yanıtla02
DR. JİVAGO:

( ADK ) Yüksek Lisans Bölümü Mezunu Tiyatro Oyuncusu ve Seslendirme Sanatçısı Nur Subaşı''nın ölümünün üzüntüsü içinde ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerimi sunarım. . . Merhumun Ruhu Şad Olsun. . . ToprağıÇiçek Çiçek Açsın.

Yanıtla02
Hilal t.:

Allah rahmet eylesin şirinlerin sesi ??????????

Yanıtla02
esma:

çok karizmatik bir sesi vardı, şirinler başlamadan, ilk önce onun sesini duyardık, her dinlediğimde anılarım canlanır, her güzel şey gibi oda yok oldu gitti, allah rahmet etsin

Yanıtla02
Merih mavi:

Cok sevdigim bir sesti, cogu filme ve cizgi filme mitik bir hava katti, Allah rahmet eylesin :(

Yanıtla01
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title