Haberler

Erol Evgin: Sözlerimin Arkasındayım

Güncelleme:
Abone Ol

Erol Evgin, hakkında çıkan haberlere saygı duyduğunu ancak sözlerinin arkasında olduğunu açıkladı.

Ünlü Sanatçı Erol Evgin, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği söyleşide, "Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım?" ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu çıkışın ardından ünlü sanatçıyı destekleyen de oldu eleştiren de. Ünlü sanatçı bu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte ünlü sanatçının açıklaması:

''HINCAL ULUÇ'UN KÖŞESİNDE TEKRAR GÜNDEME GELDİ''

Verdiğim bir röportaj sonrasında sözlerim, içinde olmak istemediğim bir tartışma ortamına çekildi. Konu kapanmak üzereyken; sevgili Hıncal Uluç dostumun köşesinde tekrar gündeme geldi. Beni tanıyanlar samimiyetimi ve sözlerimin arkasında durduğumu bilirler.

Sanatçılar aşkın düşünen insanlardır. Bazen kalıplaşmış düşünceleri havalandırmak, insanları sarsmak ya da bir sorunu gündeme taşımak için abartılı örnekler verebilirler. Yapmak istediğim; kamuoyunu eğitim konusunda uyarmak için bir tepki koyuş biçimiydi. Cumhuriyetimizin 93'üncü, Demokrasimizin 70'inci yılında hâlâ okuma yazma bilmeyen yaklaşık 2,5 milyon insanımızın olması içimi acıtıyor.

''BANA VERECEK CEVAP BIRAKMADILAR''

Son bir hafta boyunca bu konuda olumlu, olumsuz birçok görüş yer aldı medyada. Niyetimi bilen, beni tanıyan ve sevenler sağ olsunlar olumsuz her söze içten duygu ve düşünceleriyle, bazen de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanatçılarla ilgili veciz sözleriyle cevap verdiler. Bana verecek cevap bırakmadılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Küfür dışında farklı görüş belirtenlere de saygı duyuyorum.

Artık bu tartışmadan bir fayda çıkarmak istiyorum. Bundan böyle zamanımın büyük bir bölümünü eğitim konusunda sosyal sorumluluk projelerine ayıracağım. Bu yaklaşımıma sanat ve medya dünyasından dostlarımın da katılacağına inanıyorum.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Erol Evgin Habertürk Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Nurcan:

Okadar haklisin ki. AKP den başka parti tanımayan milyonlarca insan var. Yazma okuması yok yardım dağıtırken onlara tek partiden bahsediyorlar okadar. Adaminsoyledigi onları aşağılamak değil acı gerçek.

Yanıtla2127
maho ağa.:

Sen kimsinki sözün ne ola sözünde dursan ne yazar durmasan ne yazar. anırana bir kez bakılır.

Yanıtla1731
canal:

hah tam sana göre, egitim projesi. . . Ulan sen önce bir konusmasini ögren, iki sacma sapan zirilti söylemekle sanatci oldugunu mu saniyorsun lavuk?

Yanıtla729
Ahmet Arslan:

İyide sen kimsin Türkiyeye ne kazandırdın iki zırladın hepsi buuuu. . . .

Yanıtla926
geregi yapılsın:

şunu unutmaki bu ülkeyi düşmandan senin o cahil dediğin köylüsü işçisi emekçisi kurtardı ülkede savaş olsa ilk sen kaçarsın biz halkız senin gibi okumuş hakimlerimiz savcılarımz gereğini yapıp seni halkı küçümseyip ayrımcılık suçundan hapse atmalılar

Yanıtla328
T:

Acaba kendi ailesinden annesi babası dedesi nenesi hangi üniversiteyi bitirmiş de chp ye oy verecek düzeye gelmiş? sanatçı geçinen benciller.

Yanıtla819
asr:

adam haklı. . şimdi ben 19 yıl eğitim görmüşüm. . bu adam ha bire şarkı okumuş, içmiş okumuş, sızmış okumuş, yazmış okumuş. . oyumuz bir mi olmalı. . haksızlık bu. . .

Yanıtla914
SAMET:

Helal Erol abi, merak etme sen, bu yobazlar sadece havlarlar , korkuyu görünce sinmek bunların mayasında var, Ayette Yüce Mevla''nın dediği gibi Ona dindarlığı öğretmeye kalkanlara ve kendini Allah''ın yerine koyanlar bunun hesabını ödeyecekler

Yanıtla202
aman haber yapmayın uyusun koyunlar:

''osmangazide yoğunluktan geçiş uzadı'' haberi bile yoruma kapalı bunu nasıl açık unutmuşsunuz şaşırdım. zaten manşetlerde de kayda değer bir haber koymamışsınız. Tabi son olaylar özürdilemeler yıkamalar falanlar filanlar sizleri baya bir yordu kaldıramadınız. Atatürk Havalimanında 40 kişi öldü eğer bu saldırıyı gerçekten türkiye aleyhinde birleşen örgütler yapsaydı şimdi bunun ekmeğini yemek için günlerce haberi yapılırdı. Şuna bak patladı bitti. Çünkü saldırıyı biliyorlardı şaşırtıcı olmadı

Yanıtla113
ALİ:

ÇOBANIN OYU MANKENİN OYUNDAN ÜSTÜN OLMASI LAZIM. ÇOBAN HELALİNDEN ALLAHIN RAZI OLDUĞU BİR MESLEĞİ YAPIP EKMEĞİNİ KAZANIYOR. MANKEN İSE ORASINI BURASINI MİLLETE TEŞHİR EDEREK ALLAHI N GAZABINA MÜSTE HAK OLARAK PARA KAZANIYOR.

Yanıtla27
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title