Haberler

Kız Çocukları Daha Paylaşımcı

Abone Ol

Ayşe Tolga, Instyle Kids'e anlattı: Kızların daha paylaşımcı, sakin ve şefkatli olduğunu gözlemliyorum.

Oyuncu Ayşe Tolga uzun bir aradan sonra 'Seksenler' dizisinde 'Gülden' karakteri ile ekranlara konuk oluyor. 2 yaşında Can Yael adlı bir kızı olan oyuncu; setle ev arasında koşuşturuyor. Tolga; kızıyla ilişkisini InStyle Kids dergisinden Pınar Çelikel Şekerleme'ye anlattı:

'Seksenler' dizisi sizin için oyunculuğa iyi bir geri dönüş oldu. Kızınızla birlikte nasıl idare ediyorsunuz seti?

Çekimlerimi, evime göre ayarladığım için kolay oluyor. Sit-com setleri, her zaman hızlı ve kısadır. Set genelde üç gün, zaten benim işim iki yarım günde bitiyor. Bu nedenle benim de içim rahat.

HIZLA BÜYÜYOR

Sizi televizyonda görünce ne yapıyor Can Yael?

Çok gülüyor. "Anne" diyor. Bana bakıp çığlıklar atıyor.

Kız çocuğu alışverişi her zaman eğlencelidir. Nasıl bir alışveriş stratejiniz var?

O kadar hızlı büyüyor ki alınan tüm kıyafetleri giyemiyor bile. Alışverişe çıkmadan bir durum ve ihtiyaç belirlemesi yaparım. Sık kullanılan tüm kıyafetlerini Zara, H & M ve GAP'ten alırım.

Yael kendi zevkini giyimine yansıtmaya başladı mı?

Benim seçtiklerimi daha çok beğeniyor. Ben iki alternatif sunarak, ona kendi seçimlerini yapması konusunda destek veriyorum.

İki yaş sendromunu kolay atlattı mı? Uzman desteği alıyor musunuz kızınızla doğru iletişim kurabilmek için?

Tabii ki zorlandığım yerler var. Bana çok düşkün olması yoğun iş tempomda biraz beni zorluyor. Ancak ona şefkat ve özen gösterdiğim müddetçe sakinleştiğini görmek muhteşem. Sevgi gerçekten her şeyin başı.

Oyuncak alırken nelere dikkat ediyorsunuz?

Oyuncaklar bir muamma. Tüketici olmadan değerini bilerek bir oyuncakla oynasın istiyorsunuz, ancak bu imkansız. Her gelen bir oyuncak getiriyor. Ben ünlü çocuk markalarının kölesi olmadan, hayal gücü sınırsız bir çocuk yetiştirmek isterken, bir anda Caillou delisi bir kızım oldu!

EVCİLİK OYNUYORUZ

Yael'in odasını nasıl düzenlediniz?

Daha önce bir dekoratör ile çalışmıştık ancak işçiliği ve uygulaması o kadar kötüydü ki, kendi tercihlerimi uyguladım. Marangozumuza yaptırdığım dolap, şifonyer gibi sade malzemeleri kolayca değiştirilebilecek yastık, abajur, halı gibi aksesuarlarla zenginleştirdim. Duvar kağıdını sevmediğim için kum rengi duvar üzerine, oda teması değiştikçe uyguladığım çıkartmaları kullandım.

Kızlar bu yaşlarda durmadan konuşur. Sizde durum nasıl?

Sürekli olarak kitap okumamı istiyor. Evcilik oynuyoruz, oyunlarla ilgili durmadan konuşuyor.

Size 'iyi ki kızım var hayatımda' dedirten anlardan birkaç tanesini paylaşır mısınız?

Kızların daha paylaşımcı, sakin ve şefkatli olduğunu gözlemliyorum. Ama evlatlarımız her şeyimiz, 'iyi ki kızım var' dersem erkek annelerine ayıp etmiş olurum. Bence tüm bebekler harika.

DIŞA DÖNÜK VE SOSYAL

Kızınızla geçirdiğiniz bir günü anlatır mısınız?

Sabah akşam mutlaka tüm aile aynı sofrada yemek yeriz. Onun dışında biz her şeyi Can Yael'le yapıyoruz. Onsuz seyahate gitmedik. Beraber evcilik oynamayı ve resim yapmayı çok seviyoruz. Özellikle yemek yapmayı seviyor, biz de bu oyunu sık oynuyoruz. Dans etmeye ve müziğe de meraklı olduğu için evde bol bol müzik yapıyoruz. Kek, kurabiye de yaparız. Sosyal bir çocuk o; dışarıda olmaya bayılıyor.

Sosyalleştikçe çocuğunuzda nasıl değişiklikler gözlemliyorsunuz?

En baştan beri pek sosyal bir çocuktu. Can Yael'in o kadar çok arkadaşı var ki... Sosyal oldu her zaman, hep dışa dönük ve şefkatliydi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

ayşe tolga Magazin Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title