Haberler

Mustafa Ceceli'nin Yeni Albümü Alevileri Kızdırdı

Güncelleme:
Abone Ol

Şarkıcı Mustafa Ceceli'nin, Aşık Daimi'nin "Kainatın aynasıyım" adlı deyişini değiştirerek söylemesi Alevilerin tepkisini çekti.

Şarkıcı Mustafa Ceceli'nin, "Aşk İçin Gelmişiz" adlı yeni albümünde Alevi kültürünün önemli temsilcilerinden Ozan Aşık Daimi'ye ait deyişi değiştirerek ve bazı bölümleri çıkartarak okuması, tepkilere neden oldu. Sanatçı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Altın Kelebek ödül töreninde de seslendirdiği, "Kainatın Aynasıyım" isimli eserde, "Bana eğilsin melekler" kısmını, "Bana eğilmiş melekler" olarak değiştirdi.

ERDAL ERZİNCAN: MUSTAFA CECELİ SINIFTA KALMIŞTIR

Habertürk gazetesinden Ceylan Sever'in haberine göre, Türk Halk Müziği'nin önde gelen sanatçılarından Erdal Erzincan, "Bu tepkinin asıl sahibi Aşık Daimi'nin çocukları ve torunlarıdır. Alevilik algısı şeriat, tarikat, marifet, hakikat diye nitelendirilen kapılardan geçmek suretiyle gerçekleşir. Burada sıra çok mühimdir. Meseleye şeriat yerine hakikat kapısından başlayan Mustafa Ceceli, bence sınıfta kalmıştır" diye konuştu.

"HER AĞZA YAKIŞMIYOR"

UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi seçilen Alevi-Bektaşi Dedesi Dertli Divani mahlaslı Veli Aykut, "Bu eserleri insanlar ticari amaç güderek okumamalı. İnandıkları için okumalılar. İnanarak, saygı duyarak, özünü bozmayarak okunmalı. Daimi Baba'nın okumasıyla bu gencin okuması arasında fark var. Bir ciddiyet yok. Her ağza yakışmıyor. Sezen Aksu da bir deyiş okumuştu gayet iyiydi ve tepki çekmedi" şeklinde konuştu.

Ceceli'nin deyişten çıkardığı bölüm ise şöyle, "Tevrat'ı yazabilirim / İncil'i dizebilirim / Kuran'ı sezebilirim / Mademki ben bir insanım."

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Erdal Erzincan Mustafa Ceceli Habertürk Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (196)

Alamanyali Türk Alevi:

Tayyip ciler yine is basinda. La yezidler siz böyle yaptikca biz daha gücleniyoz ) Allah sizi basimizdan eksik etmesin arap devsirmeleri. Amin.

Yanıtla20206
yasasin baris:

Ben bir sunni olarak dahi alevi dusmanligina karsiyim mustafa ceceli neden sarkiyi gercek haliyle soylememiski . . . neden boyle ortami geriyorlar kardesim ya dogru durust soyleyin yada tepki cekecekse sarkiyi soyleme cok mu onemli.

Yanıtla19158
İsaMobil-IOS:

Ayet mi değiştirmiş hadis mi ? Din ile imanla alakanız yok bilmem kimin şiirini değişirmiş. Türkü barlarda geçiyor ömrünüz ibadet diye pislikler

Yanıtla9370
emrah:

bu cecelimidir cicilimidir he haltsa derhal alevilerden özür dilemeli albümünden bu eseri çıkarmalıdır. kimsenin kültürlere saygısızlık etme hakkı yoktur

Yanıtla54105
HALA AYNI KAFA:

alevilere laf edenlere bak bugune kadar alevilere yapmadiginiz kalmadi köylerine cami bile yaptirdiniz degissinler diye. . . alevilere sevmeyenler alevilerin deyisini soyluyor yarisinida kesmis madem soyleyeceksin dogru durust tam soyle

Yanıtla39114
FIRFIR:

aleviler irana gitsinler.

Yanıtla7552
ATEİST GENÇ:

buna seni karar vereceksin fırfır

2025
hafinMobil-IOS:

ALLAH NERDE GÖSTERİNNNNNN ALLAHMIŞ HANİİİ NERDE MÜSLÜMCÜKLERR İNKAR EDİYOM ALIN YOKK ALLAH KURANDA SIRANDA.ÇN KİTAP

Yanıtla6858
enescan gozumercan:

kasarin cocugu

11
Flumedia:

Allah senin gibi ahmakların anlayamayacağı yerde bu dünyanı yemişsin dilerim öbür dunyanı yemezsin

11
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title