Haberler

Seren Serengil "Sarık takmak gerekiyor mu?" diye sordu, Meriç Erkan'dan cevap gecikmedi: Sevap artıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Katıldığı evlilik programlarıyla tanınan ve sonrasında dine yönelen Meriç Erkan, adını Mahmut Erkan olarak değiştirdi. Söylemezsem Olmaz programına konuk olan Erkan, Seren Serengil'in sarık ve şalvarla ilgili sorularına cevap verdi. Kıyafet tercihlerini değiştirmesiyle ilgili konuşan Erkan, "Böyle giyinmek daha büyük sevap yaratıyor" dedi.

Yıllar önce Ahu Tuğba ile aşk yaşayan ve sonrasında Esra Erol'un izdivaç programına çıkan Meriç Erkan, ilginç danslarıyla hafızalara kazınmıştı. Canlı yayınlardaki halleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü isim, dine yönelerek tarzını değiştirdi.

ADINI NEDEN DEĞİŞTİRDİĞİNİ ANLATTI

Maneviyata yönelen Meriç Erkan, giyim tarzını değiştirip sarık takmaya başladı. Erkan, Meriç olan adını da Mahmut olarak değiştirdi. Canlı yayında ismini değiştirme hikayesini anlatırken "Peygamber efendimizin 4 adından biri Mahmut'tur. Bir de benim Aziz Mahmud Hüdayi'ye ayrı bir gönül bağım vardır. Benim manevi bir yolculuğum olmuştu. Ben peygamberimizin isimlerinden birini almak istedim. Kuran'dan bir ismim olsun istedim. " dedi.

Seren Serengil 'Sarık takmak gerekiyor mu?' diye sordu, Meriç Erkan'dan cevap gecikmedi: Sevap artıyor

Seren Serengil'in sorularını cevaplayan Meriç, "Günahkar hareketlerim doğru değilmiş. O zaman dans ediyordunuz. Dans etmek günah mı?" demesi üzerine "Ortama gidiyorduk. Uygun değildi. Ortam rabbimin istemediği ortamlar. İslamiyete aykırı" karşılığını verdi.

Seren Serengil 'Sarık takmak gerekiyor mu?' diye sordu, Meriç Erkan'dan cevap gecikmedi: Sevap artıyor

"SARIK VE ŞALVAR GİYİNCE SEVAPLAR KATLANIYOR"

Meriç, Serengil'in "Kafanızdaki sarık mı? Ben dini bütün olmak istedim dinimin şartlarını uygulamak istiyorum bunun için illa adımı değiştirmem, erkek olduğunda sarık takmak gerekiyor mu? Neden böyle?" sorusu üzerine de sözlerine şöyle devam etti: "Bunu takmıyor birisi ibadetini yapıyor rabbim onu alır cennetine. Böyle giyinmek daha büyük sevap yaratıyor. Şimdi peygamber efendimize benzeme konusunda... Benim şu bastonumdan tutun sarığıma, kıyafetime kadar peygamber efendimize benzediğimiz zaman biz yaptığımız ibadetlerimizden kat be kat fazla sevabını alıyoruz. Ben daha önce çok kötü bir hayat yaşadığıma inandığım için şimdi katlayarak yapıyorum."

Seren Serengil 'Sarık takmak gerekiyor mu?' diye sordu, Meriç Erkan'dan cevap gecikmedi: Sevap artıyor

Kaynak: Söylemezsem Olmaz

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Seren Serengil Beyaz Tv Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (50)

Cem hoca:

Onaylanmak için dikkat çekmeye çalışıyor. Geçmişte yaptığını şimdi farklı şekilde ortaya koyuyor. Yakında ben mesihim derse şaşırmayacağım

Yanıtla346110
Sevgi:

Boşuna günaha girme kardeş. Tövbe edenin halinden tövbe eden anlar. Sırf insanlar beni gorsun onlarda belki merak eder araştırır buradan onlara birsey katarım diye Allah rızası icin çıkmış.

00
Sancak Bülent Karadağ:

Hadi oradan birde kendine cem hoca demişsin.

00
Sadık GÜNEŞ:

Adamin içinde İslam aşkı varmış,olmasaydı böyle yapamazdı,

Yanıtla74312
nebi yariş:

Sen zaten o programa katılarak şov yaptığını belli ettirmişsin. Bari dini alet etmeyin böyle şeylere imana gelmişsen çekil köşene dinini yaşa ibadetlerini yerine getir senin seren serengilin yanında ne işin var

Yanıtla69222
Mehmet Gezer:

Kötü yolda olanlara örnek olması için katılmış olamazmı

03
Merlini Stefanov Stefanov:

Peygamber efendimiz Sav. Bulunduğu topluma aykırı giyinmekten men etmiştir müslümanları. O sarığı kalbine takmanın ve nefsin karşısına geçip, sen mi yaman yoksa benmi diye meydan okuyabilmenin gercek anlamıdır tarikat ve tasavvuf..

Yanıtla99163
Mücahit Cihat TAŞKALE:

Kötü yorum yapmamak gerek. Helal olsun diyorum. Zamanında bulunduğu cemiyetlere girip İrşad vazifesi sağlıyor bir nevi. Kimseyi kurtaramasa da İrşad etmek kıyameti geciktirir. Sonuçta peygamber efendimiz in ashabı günahsız kullardan değildi. Tövbe etmişler.

Yanıtla40221
Doğrucu Davud:

Sarık takıp cübbe giymekle mi Müslüman olunuyor. Sarık sevabı arttırır diye hangi ayette yazıyor. İslam'ı katlettiler Muaviye Arap kültürünü İslam dini diye dayatan her türlü şaklabanlığı islama aitmiş gibi ekledikten beri Müslümanlar kaybetmeye başladı

51
Gelir Geçer Her şey:

Ebucehil de Ebuleheb de böyle giyinirlerdi. Geleneksel Arap kıyafetini din zanneden zavallılar din tüccarları

Yanıtla97109
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title