Haberler

Ticaret Bakanlığı'nın radarından kaçamadı! Şeyma Subaşı'na 550 bin lira ceza

Güncelleme:
Abone Ol

Instagram'da yüzbinlerce takipçisi bulunan Şeyma Subaşı, farklı zamanlarda yaptığı paylaşımlarında gizli reklam yaptığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı'ndan 550 bin TL ceza yedi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı "Yeniden aşık oldum" açıklamasıyla adından söz ettiren Şeyma Subaşı, bu sefer de hatası yüzünden Ticaret Bakanlığı'nın radarına takıldı.

ÜRÜN TANITIMLARI YAPIYOR

Sabah'tan Bülent Cankurt'un haberine göre, Ticaret Bakanlığı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda "reklam" etiketini kullanmayan Şeyma Subaşı'na gizli reklam yaptığı gerekçesiyle 550 bin 59 lira ceza kesti. Subaşı uzun bir süredir tatillerinin yanı sıra işbirliği yaptığı markaların da ürünlerini tanıtıyordu.

Ticaret Bakanlığı'nın radarından kaçamadı! Şeyma Subaşı'na gizli reklam yaptığı gerekçesiyle 550 bin liraceza

FENOMEN CEM ÖZKÖK DE CEZA ALMIŞTI

Temizlik videolarıyla tanınan ve adı sosyal medyada "Foşur foşur abi" olarak anılan fenomen Cem Özkök, kendi markasına ait ürünü paylaşırken "reklam" ibaresini kullanmadığı için 500 bin TL ceza almıştı. Aldığı cezaya isyan eden fenomen "Şimdi sorarım bu hak mı? Helal mi gerçekten? Mesela gerçekten bir gizli reklam olur ya da beyana aykırı bir durum söz konusu olur. Göz göre göre paylaşırım, eyvallah. Haklılar der, aslanlar gibi öderim. Ama bu duruma hakkımı helal etmiyorum" demişti.

Ticaret Bakanlığı'nın radarından kaçamadı! Şeyma Subaşı'na gizli reklam yaptığı gerekçesiyle 550 bin liraceza

Ticaret Bakanlığı'nın radarından kaçamadı! Şeyma Subaşı'na gizli reklam yaptığı gerekçesiyle 550 bin liraceza

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Ticaret Bakanlığı Şeyma Subaşı Sosyal Medya Instagram Magazin Subaşı Hukuk Sosyal Medya Hukuk Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

ahmet kasap:

AZ BİLE GELMİŞ BİRİLERİNİN BUNA HADDİNİ BİLDİRMESİ GEREKİYORDU İSABETLİ OLMUŞ

Yanıtla4135
Furkan Kesgin:

Reklamcılık bir iş ve vergisi var zaten. devlet şuan en saçma seylere bile prosedür uyguluyor ceza kesmek için yer arıyolar sosyal medyada begendiğimiz bi mekanı paylaşmak ta reklama giriyor bizede mi ceza kesecek

Yanıtla4639
Orhan Dik :

Çoğu kişi sırf beğendiği için bir şeyi paylaşmıyor. Paylaşımların %90'ı vergisiz ve bunu herkes biliyor. Herkesin çevresinde en az 1-2 markadan fonlanan genç kadın/erkek var. Ceza takipçi sayısıyla orantılı olmalı ama, cezanın sebebi geçerlidir.

013
SAMET PALA:

Altına reklam yaz, eğer bundan bir gelirin varsa vergini öde yoksa ödemezsin bu kadar basit. Bu sizin küçümsediğiniz konu sayesinde Influencers dünya para kazanıyor.

09
Gjerj Kastoroiti:

acur oder

Yanıtla636
GÖKHAN UZUNALİ :

Allah yardımcısı olsun. Bu kadar büyük bir parayı acaba kaç story atarak ödeyecek

Yanıtla831
Sihirbazın Çırağı:

Yahu güldürmeyin beni, köprü, yol, inşaat yapanlar ticaretin içinden geçiyorlar hastanesi, köprüsü geçirme garantili vergi ödemeyen vergiden muaf holdingler işletmeler var; işçinin işsizlik sigortası primleriyle işverene işçinin sigortasını yatırtıyorlar ve sen Şeyma'nın bir kaç yüz bin liralık yani 4-5 asgari ücretlik sana göre açığını yakaladın diye kahraman olup aldığın maaşı hak ettiğin izlenimimi oluşturmaya çalışıyorsun. Komik seni.

Yanıtla818
ARSLANOĞLU Hakan:

Şeyma için 550 bin lira paramı. açar taksimetreyi o parayı 2 gecede kazanır..

Yanıtla223
Sinan Bulduk:

10 bin usd 330 bin tl yapıyor zaten

03
İsmail oruç :

Ne Şeyma Subaşı imiş her gün haber oluyor.

Yanıtla217
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title