Haberler

Trendleri Asla Körü Körüne Uygulamam

Abone Ol

Moda Blogu Yazarı Buse Terim, Kendine Has Bir Tarzı Olduğunu Söylüyor.

Fatih Terim'in küçük kızı Buse Terim, New York Fashion Institute of Technology'de Moda Pazarlama ve Yöneticiliği Bölümü'nü bitirdikten sonra açtığı blog ile geniş bir kitleye ulaştı. Kısa sürede moda haftalarının aranılan isimleri arasına ismini yazdırmayı başaran Terim, yurt dışından da bu konuda davetler almaya başladı. Önümüzdeki ay New York Moda Haftası'na katılıp oradaki deneyimlerini takipçilerine aktaracak olan Buse Terim; gelecek sezonun moda trendlerini anlattı ve kıyafet seçimi konusunda tüyolar verdi...

SEZONUN RENGİ YEŞİL

Sonbahar-kış sezonunda hangi renkler, kıyafetler ön plana çıkacak?

Sonbahar-kış sezonunun en baskın rengi tartışmasız yeşil; zümrüt yeşilinden ağaç yeşiline kadar bu rengin farklı tonlarına bürüneceğiz. Gri de bu sezon altın çağını yaşayan renklerden. Bu rengin tüm tonlarını kıyafetlerimize yansıtmaktan çekinmeyeceğiz. Ayrıca kışın kullanılması genelde yadırganan beyaz, bu sezon sahneye çıkıyor. Sezonun iddialı parçalarından ilki; üzerimize birkaç beden büyükmüş gibi duran paltolar. Bir de bu sezon omuzlar yuvarlaklaşıyor; omuzları yuvarlak hatlı elbise ve bluzlara gardırobunuzda yer açın.

Eylül'de gerçekleşecek olan New York Moda Haftası'nı takip edecek misiniz?

Evet, bu sezon da New York Moda Haftası'na katılarak davetli olduğum defileleri izleyeceğim ve hem kendi blog'um, hem de günlük ve aylık yayınlar için yazılar yazacağım.

YURT DIŞI HEDEFİM VAR

Buse Terim markası kurmayı istediğinizi daha önce belirtmiştiniz. Peki, bunu ne zaman hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

Websitem buseterim.com.tr; Buse Terim markasının yüzü. Türkiye'nin en çok tıklanan kişisel moda ve life-style sitesi olan buseterim.com.tr, ismini Türkiye dışında da duyurmaya başladı. Hedefim; sitemi, moda alanında uluslararası referans kabul edilebilecek kaynaklar arasında konumlandırmak. Dolayısıyla uluslararası işbirliklerimi ve projelerimi artırmayı amaçlıyorum.

KLASİK TERCİH EDERİM

Her sezon yeni tarzları takip ediyor musunuz?

Sezon trendlerini yakından takip ederim ama hiçbirini körü körüne uygulamıyorum. Belli bir stile sahibim ve genelde trendleri de bu stile adapte etmeyi seviyorum. Vücut tipime uygun olmayan parçalardan uzak duruyorum. Klasik parçalara yatırım yapmayı seviyorum ve dolabımdaki klasik parçaları, sezon trendleriyle bir araya getiriyorum.

Kimleri takip ediyorsunuz? Giyim tarzını beğendiğiniz isimler var mı?

Ünlü oyuncu Olivia Palermo, stiliyle bana ilham veren isimlerden. Miroslava Duma da vücut yapısına uygun ve özgün seçimleriyle beğendiğim bir diğer isim.

TÜRK KADINI BELE VURGU YAPMAKTAN KAÇINMALI

Türk kadınlarına nasıl giyinmelerini tavsiye edersiniz? Türk kadınları genelde yuvarlak hatlara sahip. Bu nedenle yüksek belli etekler ve kemerlerle bele vurgu yapmaktan ve üst bölümde çizgili desenlerden kaçınmalılar. Bol paça pantolon-topuklu ayakkabı ikilisinin yardımıyla daha ince ve uzun görünebilirler. İPEK

GÖMLEK SEVERİM

Kıyafet seçimi konusunda nelere dikkat ediyorsunuz? Sizin alışveriş yaparken fikir aldığınız birileri var mı? Yaşıma uygun giyinmeye ve makyaj yapmaya özen gösteriyorum; dolayısıyla hafif bir makyaj ve doğal haline bırakılmış saçlar tercihim. Kıyafet seçimlerimde yaşımı, vücut yapımı ve yaşam tarzımı ön planda tutuyorum. Günlük giyimde spor ayakkabılarım vazgeçilmezim. Onun dışında ipek gömlekler ve blazer ceketler; stilimin anahtar parçalarından. n Yeni sezonda gardırobunuza katacağınız parçalar hangileri? Bu kışın trendi olan punk esintileri hatırına, senelerdir şüpheyle yaklaştığım tartan desenli eteklere bir şans vermeyi hedefliyorum. Bir de dökümlü, beyaz bir örgü kazağı; uzun eteklerimle kombinlemek için gardırobuma katacağım.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Fatih Terim Moda Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title