Haberler

Ünlü oyuncu Enis Fosforoğlu, hayatını kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

Ünlü oyuncu Enis Fosforoğlu, Büyükada'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Fosforoğlu oynadığı kötü adam rolleri ile tanınıyordu.

Tiyatro sanatçısı 71 yaşındaki Enis Fosforoğlu, 11 Haziran'da da kalp krizi geçirmişti. Memorial Şişli Hastanesi'nde tedavi altına alınan Fosforoğlu taburcu olmuştu.

Ünlü oyuncu Enis Fosforoğlu, hayatını kaybetti

ENİS FOSFOROĞLU KİMDİR?

1948 yılında İstanbul'da doğan Enis Fosforoğlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Sanatçı Renan Fosforoğlu ve Mualla Kavur'un oğlu olan Enis Fosforoğlu, Belkıs Dilligil (teyzesi), Avni Dilligil (eniştesi), Aliye Rona (eniştesinin kızkardeşi) gibi sanat kökenli bir aileden gelmektedir.

Tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Merter ile kardeştirler. Kızı da tiyatro sanatçısı Seren Fosforoğlu'dur.

Ünlü oyuncu Enis Fosforoğlu, hayatını kaybetti

1970 – 1976 yılları arasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı. Değişik tiyatro toplulukları içinde rol aldı, kendi adına tiyatro kurarak uzun yıllar birçok sanatçının yetişmesine katkıda bulundu. Sinema filmleri çeviren sanatçı, senaryo ve yönetmenlik denemesinde de bulundu. TRT FM ve Halk TV Radyo'da radyo programları yapmakta ve tiyatro üzerine dersler vermektedir.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Enis Fosforoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Döndü Teyze:

bunlara dua etmek günahtır.

Yanıtla82
Antidöndü:

Ay döndü teyze tam takım dönmüşsün

02
DÖNDÜ TEYZEEEEYEEE:

DÜBÜNLÜ. akıllı ol karpuz kafalı. .

00
BİNGÜL TEYZE:

Gani gani rahmet diliyorum nur içinde yatsın mekanı cennet olsun rabbim geride kalanlara sabırlar versin inşallah yalan dünya bir nefes alıp verecek kadar olan ömrümüz bu yalan dünyada kalplere gömülmüş olarak gidenlere ne mutlu

Yanıtla14
M.Y:

Sinema ve Tiyatro emekçisi Allah rahmet eylesin . .

Yanıtla32
Bukaça:

Allah rahmet eylesin rahmetli abimiz değerli bit sanatçıydı ama habere taktım kafayı kötü rollerin aktörü olarak lanse etmiş hiç alakası yok tabi bir kaç projede olabilir ama öyle kötü rol aktörü oyuncusu gibi yorum yapılamaz eskiler zaten azaldı.

Yanıtla13
Adınızı Yazın:

Allah rahmet eylesin

Yanıtla04
izmir tolga:

Bütün sanatçılarımıza, bizleri eğlendiren yetenekli insanlara çok şey borçluyuz. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin.

Yanıtla12
....:

ALLAH RAHMET EYLESİN

Yanıtla21
....:

ALLAH RAHMET EYLESİN

Yanıtla21
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title