Haberler

Yaşar Nuri Öztürk, Son Yolculuğuna Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Önceki gün hayatını kaybeden Yaşar Nuri Öztürk'ün cenazesi cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği mezarlığa tekbirlerle taşındı.

Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden ve önceki gün hayatını kaybeden ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Karacaahmet Şakirin Camii'nde kınan cenaze namazının ardndan Kanlıca'daki aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze törenine katılanlar arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

ÇOCUKLARI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Önceki gün doğum gününde, 71 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili ve ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu Şakirin Camii'ne getirildi. Yakınları ve sevenlerinin erken saatlerde doldurmaya başladığı cami avlusunda oğulları Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk taziyeleri kabul etti. Sevenleri, ünlü hocayı tabutu başında dualar etti. Törene katılan bir kadının ise dua ederek Öztürk'ün tabutunu öptüğü görüldü.


Cenazeye katılanlar arasında Kılıçdaroğlu da vardı

"ALLAH DOĞDUĞU GÜNDE KENDİSİNİ YANINA ALDI"

Oğlu Cüneyt Öztürk basın mensuplarına yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti. Öztürk, "Ülkemizin çok değerli bir evladı hayata gözlerini yumdu. Hepimiz çok üzgünüz. Son 3-4 ayını hastanede ve evde tedavi altında geçirdi. Yanımızdaydı, elimizin altındaydı. Çok güzel bir vefatı oldu. Tabi vefatların hiçbiri güzel değildir. Ama şekil olarak bizleri üzmedi, kendini yormadı. Allah doğduğu günde kendisini yanına aldı. Hepimizin, vatanımızın, Türk-İslam aleminin başı sağ olsun" diye konuştu.

KANLICA'YA DEFNEDİLDİ

Öztürk'ün çok sayıda seveni, cenazenin namazının kılınacağı Karacaahmet Şakirin Camii'ni doldurdu. Cenazeye siyaset, medya, sanat ve iş dünyasından önemli isimler de katıldı. Kılınan cenaze namaın ardından Öztür'ün tabutu tekbirlerle sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Ünlü ilahiyatçının cenazesi Kanlıca'daki aile kabristanlığına defnedildi.

Öztürk'ün tabutunu Türk bayrağına sardılar;

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Yaşar Nuri Öztürk Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (66)

zeynep:

Yaşar Nuri hocamız gerçek ve Aydın bir insandı mekanı cennet olsun insallah

Yanıtla1822
ÇÇ:

AKP Lİ PİSLİKLERİN HİÇ BİRİ GİTMEMİŞ AKP Lİ GİBİ DÜŞÜNMEDİĞİ İÇİN KATİL AKP MİDEM BULANIYOR SİZİN HEPİNİZDEN AKP AKP Lİ UYDURUK YANDAŞ GAZETECİ CENAZESİNE GİDERLER HİÇ UTANMADAN AYRIMCI KIŞKIRTICI AKP HARAM ZADE

Yanıtla1821
fg:

akp liler dogru insandır ki boyle birini ne mal oldugunu biliyordu sende dogru tarafa gel

123
RA:

BU ADAM NAMAZI TÜRKLERİN BAŞİNA BELA ETTILER DIYORDU -CAMIDE NE İŞİVAR

Yanıtla1620
TALİHSİZLİK:

ADAMI SON YOLCULUĞA CEHAPE UĞURLADI İYİ Mİ. . . . . .

Yanıtla1222
Aylin:

EYYY ALIM EYYY BEYIN GÜCÜ YÜKSEK INSAN, EYYY BIZE KURANI ANLATAN VE ÖGRETEN DEGERLI ÖGRETMEN, NUR ICINDE YAT

Yanıtla1418
müşmüş:

bu adamın arkasından bişey okumayınız. kendi bizzat söyledi Kuran ölüler kitabı değil diye. Bizzat videosu var arkadan kuran okunmaz ayet vs okunmaz diye. inşallah arkandan tek bir ayet okuyan olmaz inşallah Rabbim nasip etmez. Allah Teala ya hamdolsunki ölmeden senin ölümünden sonrasını hazırlamış bizde şimdi şahit olmuşuz

Yanıtla1022
MÜMİN:

Yaşar Nuri Öztürkün arkasından gıybet edenler vebalini öteki tarafta nasıl vereceniz hiç düşünmeyin. . . . dünya hayatı bir göz açıp kapayıncaya kadardır er geç hepinizde son nefesinizi vereceksiniz ve hesap günü bu iftiranızı nasılaçıklayacaksınız ALLAHTAN KORKUN.

Yanıtla724
ALİ MUHAMMED:

ŞU MÜBAREK AYDA ALLAHA CANINI TESLİM ETMİŞ KAÇTANE İLİM VERİLEN PROFESÖR DOÇENT GÖRDÜNÜZ KURAN VE DİN İÇİN YAŞAYAN BİR İNSANA BU SÖZLER ÇOK AĞIR YANLIŞ YAPIYONUZ ÇOK AĞIR VEBAL ALTINDASINIZ ALLAHTAN KORKUN

Yanıtla128
islah:

İslam dünyasında Putin’in tırnağı olacak diyen biri yok diyerek Müslümanların kanını akıtan Putin’i “Kuran Mümini”, Putin''de Mümin kokusu geliyor diyerek övüp her daim zalimlerin yanında yer almıştır.

Yanıtla721
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title