Haberler
Mehmet Kudat

Mehmet Kudat Biyografisi

Mehmet Kudat Kimdir ?

1978 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğan Chef Mehmet Kudat, meslek hayatında 30 yıldır başarılarla dolu bir kariyere sahiptir. Geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınan Kudat, bugüne kadar 250 canlı TV programına katılmış ve alanında 40 sertifika, 15 plaket, 21 altın ve gümüş madalya kazanmıştır. Ayrıca, zeytinyağlı kahvaltı dalında 5 kez Türkiye birinciliği elde etmiştir.

Chef Mehmet Kudat, birçok restoran ve gastronomi işletmesine menü, ürün ve konsept danışmanlığı vererek sektöre büyük katkılar sağlamıştır. Şu anda 3 farklı firmayla işbirliği yaparak çalışmalarına devam etmektedir.

Balkan Mutfağı ve Boşnak Mutfağı konusundaki yurtdışı eğitimleriyle, Türkiye'deki pek çok mutfak kuruluşuna değerli katkılarda bulunmuştur. Kudat’ın tarif ve makaleleri, birçok dergi ve gazetede yayınlanmıştır.

Yurt dışında 12 ülkede gastronomi eğitimi alan ve 26 restoran konsepti açan Chef Mehmet Kudat, Türkiye’nin ulusal ve yerel basınında 6 bin makale kaleme alarak mutfak dünyasında önemli bir yer edinmiştir.

Kendi şirketi Keyifs Food şirket ortağı ve Diyarbakır'da hizmet veren Silvano MaQarna kurucusu ortaklarındandır.

Uzmanlık alanları ve geniş tecrübesiyle, Chef Mehmet Kudat, hem Türkiye'de hem de yurtdışında saygın bir şef olarak tanınmakta ve takdir edilmektedir.

title