Haberler
Mesut Şenol

Mesut Şenol Biyografisi

Araştırmacı Yazar

Mesut Şenol Kimdir ?

Mesut Şenol, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olup, Yönetim ve Halkla İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır. Türkiye’de kaymakam, vali yardımcısı ve belediye başkanı olarak hizmet vermiş, TRT ve özel televizyonlarda programlar hazırlayıp sunmuştur. Başbakanlık ve çeşitli uluslararası kurumlarda önemli görevlerde bulunmuş, İstanbul Valiliği'nde AB ve BM projelerinde çalışmıştır. ADV PR ve Reklamcılık Şirketi Genel Müdürü olarak birçok kuruluşa katkıda bulunmuştur.

On iki şiir kitabı yayımlanan Şenol, edebi çeviriler yapmış ve pek çok festivalde yer almıştır. Minnesota Üniversitesi “Seçkin Liderlik Ödülü” ve Naji Naaman 2011 Edebiyat Onur Ödülü sahibidir. Türkiye PEN Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve çeşitli diğer kuruluşlara üyedir. Rodos’ta Üç Deniz Yazarlar ve Çevirmenler Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve Liceo Poetico De Benidorm’un Türkiye Temsilcisidir. İtalya’da Galeteo Kenti Edebiyat Yarışmasında Birincilik Ödülü ve Roma Senatosunda TULLIOLA-RENATO FILIPELLI 2019 ödülünü kazanmıştır.

Bahçeşehir ve Yeditepe Üniversitelerinde dersler veren Şenol, Papirüs Dergisi Genel Yayın Yönetmenidir. FİLM-SAN Vakfının “Kültür-Sanat” Danışmanı ve Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği Genel Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. “Ülkelerin Dış Tanıtımı ve Markalaşması” başlıklı araştırma yazısı Dünya Gazetesinde yayımlanmıştır.

title