Haberler

Nezaket Erden Biyografisi

Nezaket Erden
Doğum YeriMersin / Türkiye

Nezaket Erden Kimdir ?

Nezaket Erden (d. 16 Haziran 1990, Mersin) Türk oyuncu.
İstanbul'da faaliyet gösteren Tiyatro Hemhal adlı profesyonel tiyatro topluluğunun kurucularındandır. Sinemada canlandırdığı karakterlerle 57. ve 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır.
İlk ve ortaöğrenimini Mersin'de tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşerek Galatasaray Üniversitesi'nde Felsefe bölümünde yükseköğrenim gördü. Üniversitede tiyatro kulübüne girdi. Üniversite tiyatrosundan sonra Akademi 35,5 Sanat Evi'nde burslu olarak eğitim aldı.

2016' da Kadir Has Üniversitesi'nin Film ve Drama-Oyunculuk Programı'nı tamamladı. Bitirme projesi olarak Latife Tekin'in Sevgili Arsız Ölüm romanını sahneye uyarlamak üzere o sırada aynı üniversitede yüksek lisans öğrencisi olan Hakan Emre Ünal ile birlikte çalıştı. Romandan hareketle Dirmit'in gözünden yaşananların anlatıldığı Sevgili Arsız Ölüm- Dirmit adlı tek kişilik oyunu sahneye koydu; bu oyunda 23. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu adayı oldu. 2018 yılında, Hakan Emre Ünal ve Ayşe Draz ile birlikte İstanbul'da Tiyatro Hemhal adlı profesyonel tiyatro topluluğunu kurdu.

2020 yapımı İnsanlar İkiye Ayrılır filminde Tilbe karakterin canlandırdı. Bu rolü ile 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Nalan Kuruçim ile paylaştı. 2021'de Selman Nacar'ın ilk uzun metrajlı filmi “İki Şafak Arasında adlı filmde Serpil karakterini canlandırdı ve 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne değer görüldü.

title