Haberler

Oguzhan Aydın Biyografisi

Oguzhan Aydın
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1974

Oguzhan Aydın Kimdir ?

1974 yılının Ağustos ayında, İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Oğuzhan AYDIN, Çorlu Lisesi’nden 1992 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde üniversite hayatına başlamıştır. 1997 yılında mezun olduktan sonra iş hayatına atılan ve eğitime bir süre ara veren Oğuzhan AYDIN, 2014 yılında Selçuk Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında “Yerel Yönetişimin Türkiye’de Uygulanabilirliği” adlı tez çalışmasıyla yüksek lisansını tamamlamıştır.

İleri düzeyde İngilizce bilen AYDIN, mesleğiyle ilgili olarak SAP, SPS, MySQL, Netsis, Logo ve Eta gibi bilgisayar yazılımlarını profesyonel düzeyde kullanmaktadır.

1998-99 yıllarında Bolu Komando Tugayı’nda asteğmen rütbesi ile tim komutanı olarak vatani görevini tamamlayan AYDIN, 2000 yılında mali müşavir olmaya karar verdikten sonra Çorlu’da yeminli mali müşavir olan babası Dursun AYDIN'ın yanında iş hayatına atılmıştır. 2003 yılında mali müşavir unvanıyla kendi ofisini açan Oğuzhan AYDIN, 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde aldığı “SPK Bağımsız Denetçi Eğitimi” ardından 2014 yılında aldığı “KGK SPK Bağımsız Denetçi Sertifikası” ile çalışma alanını genişleterek sektördeki çalışmalarına devam etmektedir.

Oğuzhan AYDIN; Sanat Eğitim Sağlık Vakfı (SESAV) Mütevelli Heyeti Üyeliği, Marmara İş Adamları Yatırımcılar ve Yöneticiler Derneği (MİYAD) Kurucu / Onursal Başkanlığı, 2013 – 2016 yılları arasında Çorlu Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Çorlu Gençler Birliği Spor Klübü Kurucu Başkanlığı, Trabzonspor Genel Kurulu Üyeliği, 21.yy İstanbul Şubesi Başkan Yardımcılığı, Türk Ocağı gibi kuruluş ve STK’ ların içerisinde yer almış ve görev yapmıştır.

Siyasi hayatına 1997 – 1998 yılları arasında MHP Çorlu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan AYDIN, sırasıyla 2002 – 2004 yılları arasında MHP Çorlu İlçe Muhasipliği, 2007 – 2009 yılları arasında MHP Çorlu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2009 yılında Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP İl Genel Meclis Adaylığı, 2012 – 2014 yılları arasında MHP Çorlu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2014 yılında MHP Çorlu İlçe Başkan Vekilliği ve 2010 – 2015 yılları arasında Çorlu İlçe Seçim Kurulu MHP Temsilciliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. MHP’de başlayan genel başkanlık seçimi ve kongre sürecinde 9 Nisan 2016’da adaylığını açıklayan MHP Gaziantep milletvekili Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ ile birlikte hareket etme kararı alarak kendisinin Trakya Temsilciliği görevini üstlenmiştir. 16 Nisan Anayasa Halk Oylaması sürecinde “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu” adına Türkiye’nin birçok şehrinde çalışmalar yürütmüş, referandum sonucunda bir halk arzusu haline gelen yeni parti çalışmalarına katılmıştır. Meral Akşener’in Genel Başkanlığı’nda kurulan İyi Parti’nin kuruluş çalışmalarında yer almış ve destek olmuştur. Şu an siyasi hayatına İyi Partiİ’ de devam etmektedir.

Dağcılık, judo, fotoğrafçılık, motosiklet, ve offroad gibi hobilerle uğraşan Oğuzhan Aydın; bu konularda 1998 yılında temel dağcılık kursu, 2012 yılında profesyonel fotoğrafçılık kursu ve 2013 yılında İVV akredite motosiklet güvenli ileri sürüş eğitimi alarak hobilerini profesyonel hale getirmiştir. Dağcılık konusunda “Brove” sahibidir.

Oğuzhan Aydın, evli ve bir çocuk babasıdır.

İyi Parti 27. dönem Tekirdağ 5. sıra milletvekili adayıdır.

title