Haberler
Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt Biyografisi

Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt Kimdir ?

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, 1987’de Mersin’de doğmuştur. Eğitimlerini dereceyle bitiren Özbozkurt, aynı başarıyı akademik kariyerinde de göstermiştir. 2015’te İspanya Cordoba Üniversitesi, 2018’de İspanya Santiago de Compostela Üniversitesi’nde misafir öğretim üyeliği yapmıştır. Dünyaca ünlü KU Leuven Üniversitesi’nin davetiyle Belçika’da Küresel Terörizm temalı çalıştayda görev almıştır. Harvard Üniversitesi’nin Kamu Değeri Yaratan Liderlik eğitimini tam puanla tamamlayarak başarı belgesine layık görülmüştür. Portekiz’in Polytechnic Institute of Guarda ile İspanya’nın Granada Üniversitesi'ndeki konferanslarda en iyi bildiri ödülleri almıştır.

Türkiye’nin en genç doçentlerinden birisi olan ve 80’e yakın bilimsel çalışması bulunan Özbozkurt'un çalışma alanı; havacılık yönetimi, politik risk ve stratejik yönetimdir. Nörostratejik Yönetim ifadesini literatüre kazandıran Özbozkurt, dünyanın ilk uygulamalı nörostratejik yönetim projesinin yürütücüsüdür. Projeye dünya basını yoğun ilgi göstermiş ve Forbes’e röportaj vermiştir. Akademi dünyasının tanınmış isimlerinden oluşan Akademi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Mersin Gazeteciler Cemiyeti dahil birçok STK’nın stratejik yönetiminde danışmanlık görevini sürdürmektedir.

Uluslararası Akademi Dergisi’nde Editör, Haberler.com’da köşe yazarı, Harvard Business Review Türkiye’de blog yazarıdır. HBR Türkiye için kaleme almış olduğu makaleleri, HBR Türkiye okuyucularına göre son 10 yılın en faydalı makaleleri seçilmiştir.

title