Haberler

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Abone Ol

AK Parti'li Yetiş: "21 CHP'li milletvekilinin de imzasının bulunduğu bildiride, başörtüsü kadın sömürüsünün en çarpıcı aracı olarak tanımlanmış" CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: "TBMM'ye başörtülü olarak gelen kadın milletvekillerimiz nedeniyle CHP'den kendi kafalarında bekledikleri tepkiyi göremeyince.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, 21 CHP'li milletvekilinin de imzasının bulunduğunu bildiride, başörtüsünün kadın sömürüsünün en çarpıcı aracı olarak tanımlandığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Bütçeler üzerine söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın özellikle tesisleşme alanında ciddi bir atılım yaptığını, bir çok şehirde modern tesisler kurduğunu söyledi.

Bakanlığın, amatör spor kulüplerine de desteğini artırdığını anlatan Bak, 10 bin spor kulübüne 30 milyon liralık yardım sağlandığını kaydetti.

Okullardaki spor faaliyetlerine ağırlık verildiğini belirten Bak, spor branşlarının 21'den 31'e çıktığını dile getirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti iktidarları döneminde üniversite öğrencilerine yönelik önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Ulupınar, öğrenim kredilerinin artırıldığını, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda yatak kapasitesinin 310 bine ulaştığını, doluluk oranının yüzde 90'a kadar çıktığını ifade etti.

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, partisinin iktidarı döneminde Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonları düzenleme potansiyelini artırdığını kaydetti.

Tesis yapımında da önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Erdemir, yalnızca 2013 yılı programında 789 spor tesisi projesinin yürütüldüğünü söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, partisinin 11 yıllık iktidarı döneminde, önceki tüm hükümetlere göre çok daha fazla başarılı performans sergilediğini belirtti. Türkiye'nin bu dönemde ilklere imza attığını anlatan Çelebi, "Ülkemiz, dünyada en fazla döviz rezervi olan 20. ülke oldu. Bundan 10-15 yıl öncesini düşünün. IMF'den 500 milyon dolar gelecek diye gazeteler manşet atardı. Şimdi ise borç alan ülke durumundan borç veren ülke durumuna geldik" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, 21 CHP'li milletvekilinin de imzasının bulunduğu bildiride, başörtüsünün kadın sömürüsünün en çarpıcı aracı olarak tanımlandığını söyledi.

AK Parti iktidarının vesayeti yıktığını belirten Yetiş, ancak darbecilerin yargılanması sürecinde CHP'nin bu yargılamaları itibarsızlaştırmak için çaba sarf ettiğini ileri sürdü.

Yetiş ayrıca, anamuhalefet partisinin, "Gezi kültürünü" parlamentoya sokarak, sokaktan medet umduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Yetiş'in başörtüsü konsundaki değerlendirmelerine karşılık, "Görüyorum ki Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri, TBMM'ye başörtülü olarak gelen kadın milletvekillerimiz nedeniyle CHP'den kendi kafalarında bekledikleri tepkiyi göremeyince senaryo yazıp bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Biz kadınlarımızın başörtüsünü, onların özgürlüğü çerçevesinde ele alırız" diye konuştu.

Hamzaçebi ayrıca, Ergenekon kapsamında hukukun katledildiğini, Anayasa Mahkemesi'nin buna "dur" dediğini belirterek, "Ama demek ki siz bu karara da karşısınız" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Muhammed Murtaza Yetiş Mehmet Akif Hamzaçebi Adıyaman Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title