Haberler

5 ülkeye yeni büyükelçi atandı: Aralarında dikkat çeken bir isim var

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 5 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğlu oldu. Ayrıca, bazı bakanlıklara başmüfettiş ve müfettiş atamaları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamaları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi de Metin Feyzioğlu oldu.

Türkiye'nin Slovenya Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü Hayriye Kumaşcıoğlu, Bahreyn Büyükelçiliğine Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Hilal Sayan Koytak atandı.

Türkiye'nin Zambiya Büyükelçiliğine Kuzey Afrika Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Barbaros Dicle, İsviçre Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem İncesu getirildi.

5 ülkeye yeni büyükelçi atandı: Aralarında dikkat çeken bir isim var

FEYZİOĞLU'NA YENİ GÖREV

Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi de Metin Feyzioğlu oldu. 2019 yılında CHP Parti Meclis üyeliğinden istifa eden Feyzioğlu, 30 Ekim 2022 tarihinde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine, 27 Temmuz 2024 tarihinde de Prag büyükelçiliği görevine atanmıştı. Öte yandan, bazı bakanlıklara başmüfettiş ve müfettiş atamaları yapıldı.

METİN FEYZİOĞLU KİMDİR?

Metin Feyzioğlu, Kadıköy ilçesine bağlı Kızıltoprak semtinde 7 Temmuz 1969 tarihinde doğdu. Annesi doğumdan iki saat sonra vefat edince dedesi ve anneannesi tarafından evlat edinildi ve onlar tarafından yetiştirildi. Feyzioğlu, TED Ankara Koleji'ni 1986 tarihinde bitirdi. Ardından girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılında Ankara Barosu'na kayıt oldu. 1992 yılındaki yüksek lisansının ardından 1995 yılında doktor unvanı aldı. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye yardımcı doçent olarak atandı. 2002 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı oldu ve bu görevi bir yıl sürdürdü. 1991 yılından beri kayıtlı olduğu Ankara Barosu'nun 10 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşen 61. Olağan Genel Kurulunda kullanılan oyların yüzde 58'ini alarak başkanlığa seçildi. Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği 32. Olağan genel kurulunda 447 delegenin 209'unun oyunu alarak 26 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Barolar Birliği'nin 8'inci başkanı seçildi. Feyzioğlu, 5 Aralık 2021'de düzenlenen TBB 36. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık yarışını Erinç Sağkan'a kaybetmişti.

5 ülkeye yeni büyükelçi atandı: Aralarında dikkat çeken bir isim var

Kaynak: Haberler.com / Politika

Metin Feyzioğlu Çek Cumhuriyeti Politika Türkiye Dünya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Baba Yabgu:

Yalamanin mükafatini almış hayırlı olsun

Yanıtla46202
Aydin Ayaydin:

liyakatsizlik...

Yanıtla30130
Ömer:

Ata Reis Türkiye senin, sıkıntı yok.

Yanıtla2490
Sokakların Yargıcı:

betül sayanın nesi oluyor yukardaki bayan ..

Yanıtla366
sade vatandaş:

sayın devlet bahçeli, sayın numan kurtulmuş, sayın süleyman soylu,sayın metin feyzioğlu ortak bir özellikleri var hepsi değerli geçmişte birini çok metetmiş geleceği öngören yetenekli idareciler başka bir ortak özellikleri daha var ama aklıma gelmiyor dersem bilmem inanırmısınız Allah cc. yalnız sevgili kullarına yürü ya kulum der öbürleri kpssye de girseler farketmez daima mülakatta elenirler

Yanıtla2925
Aydin Ayaydin:

metal yorulmasina mutevellit, erken secim lutfen...

Yanıtla1235
Akıl:

Türkçe den başka dil bileni var mı acaba, en son hatırlanacağı üzere amerika elçisi ingilizceyi konuşmaya çalışıyordu.

Yanıtla336
VEFA:

Adam baktı, Bu memlekette işleri yoluna koymak zor Allah zor. Bari kervanımı yürütelim dedi. Hem de buradan kurtuldu. Bir taşla iki kuş. Akıllı adam!...

Yanıtla322
Bitlisli:

Kalk Abdullah gidiyoruz

Yanıtla315
ufuk kurt:

geçmiş olsun emekliler olayından sonra düşüşe geçtiler bir küçük kolonisi mhp nin öcalan olayından sonra bi dahaki seçime hepsi gider hahahah

Yanıtla26
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title