Haberler

85 milyonun kimlik bilgileri çalındı mı? İletişim Başkanlığı'ndan açıklama var

Güncelleme:
Abone Ol

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "85 milyon vatandaşın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google'dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği" iddialarını yalandı. Yapılan açıklamada "Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google'dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği" haberlerine yönelik açıklama yaptı.

"İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZDIR"

"Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile basın mensupları arasında geçen bir diyalogun kasıtlı biçimde manipüle edildiği tespit edilmiştir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada "Bahse konu haberlerde geçen, '85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google'dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği' yönündeki iddialar tamamen asılsızdır" denildi.

85 milyonun kimlik bilgileri çalındı mı? İletişim Başkanlığı'ndan açıklama var

GOOGLE'DAN YARDIM İSTENDİ Mİ?

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Halihazırda sızdırılmış bir veri olmadığı gibi Google'dan yardım istenmesi de söz konusu değildir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun konuya ilişkin bir soruya verdiği cevap bağlamından koparılarak, '85 milyonun kimlik bilgileri çalındı' şeklinde servis edilmektedir. Bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması yoluyla sistemde kayıtlı bulunan beyana dayalı adres bilgilerinin elde edildiği bulguları üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli hukuki işlemler tesis edilmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Teknoloji Güvenlik Politika Google Hukuk Güvenlik Hukuk Teknoloji Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

İlhan Fırat:

Şimdiye kadar ortaya atılan hiçbir iddianın asılsız çıktığını görmedim

Yanıtla561
Sinan Meydan:

Bende en az yarısının asılsız çıktığını gördüm

172
İbrahim Coşkun:

Demekki oldu bence

Yanıtla113
Hasan Turk:

Sogan ekmek yeriz.davamiz var bizi. Ulke yok olana kadar dewam.

Yanıtla06
Zübeyr Doğan:

Google kendisi satiyordur..Daha Facebook, X meta, alışveriş sitelerini saymıyorum bile.

Yanıtla22
A Alkan:

Elbet google de satan vardır

01
Uzman:

Çalındı kardeşim çalındı bakın telegram gruplarına, bakın discord gruplarına youtube videolarına bakın adamlar çatır çatır üyelik ile bilgilerimizi sorgulama panelleri satıyorlar. Bu ülkede hiç kimse güvende değil net

Yanıtla01
Mutlu Can:

Devlet kurumunun yalan söylemesi kadar saçma birsey yok.

Yanıtla00
Sefa Altun:

DOĞRUDUR DİYECEK HALİ YOK...HADİ DESİN BAKALİMM...

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title