Haberler

Genç kadının verdiği sokak röportajı sonrası tutuklanması Adalet Bakanı Tunç'a soruldu

Güncelleme:
Abone Ol

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan genç kadınla ilgili yöneltilen soruya yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Düşünce özgürlüğü demokratik bir ülkede çok önemli ancak bu konuşma başkalarının hak ve özgürlüğünü ihlal edecek şekildeyse ceza kanunlarında bunun yaptırımları var" dedi.

İzmir'de Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili yapılan sokak röportajında AK Parti hükümetine yönelik ağır ifadeler kullanan Dilruba isimli şahıs, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"CEZA KANUNLARINDA BUNUN YAPTIRIMLARI VAR"

Yaşanan bu gelişme Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu. AK Parti'nin kuruluşu vesilesiyle CNN Türk yayınında konuşan Tunç, konuyla ilgili açıklamasında "Düşünce özgürlüğü demokratik bir ülkede çok önemli ancak bu konuşma başkalarının hak ve özgürlüğünü ihlal edecek şekildeyse ceza kanunlarında bunun yaptırımları var" dedi.

SOKAK RÖPORTAJLARI YASAKLANIYOR MU?

Sokak röportajlarının yasaklanacağı iddialarına da açıklık getiren Bakan Tunç, "Sokak röportajlarına yasaklama diye bir şey yok. Basın yoluyla hakaret de suçtur, yüz yüze yaptığınız hakaret de suçtur. Düşünce özgürlüğünün kapsamını biz geçen senelerde yaptığımız değişikliklerle genişlettik. Eleştiri açıklamalarının suç olmayacağı düzenlemeleri hayata geçirdik. Ama bu özgürlüğün bir sınırı vardır. Ama siz halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşursanız tabii yargı devreye girer. Bunun suç olup olmamasını değerlendirecek olan yargı makamlarıdır" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANAN GENÇ KADIN NE DEMİŞTİ?

Dilruba Y. Instagram'ın erişime engellenmesiyle ilgili şunları söylemişti: "Parlamenter sistemden çıkıp, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek o da böyle babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap'ı öldü diye ben neden yas tutayım, beni ilgilendirmez. Çat diye 'kapattım oldu' olmaz. Bir gece yasa çıkartıyor, hayvanlar ölsün istiyor, Allah'ın adıyla hayvanları katletmeye yönelik yasa çıkartıyor. Bir gece oluyor İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıyor. Bir gece Instagram'ı kapatıyor. Bu yaptığı darbe. Sosyal medyayı kapatması, darbe. Hayvan katliamıyla yasa çıkarması, darbe.

Destekleyenlere de şunu söylemek istiyorum: geri zekâlısınız. Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah'tan da üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekâlılarsınız. Bu söylediklerimin hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Yılmaz Tunç Yılmaz Tunç Politika Güncel Yaşam Hukuk Hukuk Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (124)

VEFA:

Siyasiler vatandaşın en ağır eleştirilerini bile hazmetmeyi bilmeli. DEMOKRATİK ülkeler böyledir. Hemen serbest bırakılmalı!..

Yanıtla5941K
Mevlüt:

Demokratik ülkelerde Atatürk de yok. Biz niye hala Atatürk'ü konuşamıyoruz

149166
VEFA:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümsüzdür. Fikirleri, devrimler, eserleriyle, "Sonzuza kadar yaşayacak!..."

1130
cem bülent kutlu:

Karar doğru, asılsız ithamlar var.... eleştiri değil...

Yanıtla1K577
Anty-Partizan:

Karar Hapis Gerektirmez..Adi Uzerinde, Sokak Roportaji..Sokakta Birisine Mikrofon Uzatinca Aklindan Gecenleri Soyler Tabii..O Heyecanla Biraz Abartili Olabilir, Sonucda Professionel TV Programi Degil ve Onceden Yazilmis Okuma Metni Yok..Siz de Kasimayin Milleti O Zaman..Actirma Kutuyu, Soyletir Kotuyu..

47137
a.rahman alptekin:

Bu gözdağıdır, adalet falan değil. Kimse kimseyi kandırmasın

28153
VATANDAŞ:

Neresi asılsız. Suc duyurusu niteliğinde. Hadi balalım bi savcı harekete geçsin.

4836
sade vatandaş:

cibilliyetsizler demek ne oluyor? sanıyorsunuz millet sessiz onlar duymasalarda milyonlarca insan bozuk üslubu olanlara illaki derin saygılarını ve hürmetlerini sunuyordur

1666
İLK SAV:

Ortada henüz suçluluğuna dair bir karar yok. Yargılanır sizin dediğiniz gibi asılsız itham sebebiyle hakim ceza verir ve cezasını çeker. Ama siz peşinen cezalandıralım sonra yargılarız derseniz adalet duygunuza diyecek bir sözüm olmaz.

461
Citoles Cipralex:

Saçmalamışsın

633
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title