Haberler

Adalet Bakanı Tunç'tan İmamoğlu'nun restine yanıt: Kimse yargıyı tehdit edemez, parmak sallayamaz

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun istinaf sürecinde olan 'ahmak' davasında hakkında siyasi yasak getirileceği iddiası için sarf ettiği "Hodri meydan, millet Yargıtay kararı verene kadar sizi evinize yollar" sözlerine tepki gösterdi. Bakan Tunç, "Kimse yargıyı tehdit edemez, parmak sallayamaz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, istinaf sürecinde olan 'ahmak' davasında hakkında siyasi yasak getirileceği iddiasına tepki gösterdi.

"BU MİLLET SİZİ EVİNİZE YOLLAR"

Sözcü TV yayınına katılan İmamoğlu, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapse çarptırıldığı davaya ilişkin "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir" ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: KİMSE YARGIYA PARMAK SALLAYAMAZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun restine yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kendisiyle konuyla ilgili mikrofon uzatan gazetecilere "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Hukuk sistemimiz açısından uygun değil. Yargı kararını beğenmezseniz bunun temyizi var. Kabadayı bir şekilde parmak sallayarak ifadeler kullanmak hiçbir makam sahibine yakışmaz. Yargı bağımsızdır.

"YARGI KARARLARI ELEŞTİRİLEMEZ DEĞİL"

Hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Yargı kararları elbette ki eleştirilebilir. Yargı kararları eleştirilemez değil. Dolayısıyla çıkıp TV programına çıkarak parmak sallayarak, tehdit ederek yargı mensuplarını etkileyemezsiniz. Hiçbir parmak sallamadan etkilenmezler bunun da böyle bilinmesi lazım"" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Yılmaz Tunç Politika Yargıtay Sözler Güncel Yargı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (50)

Süleyman Unbekannt:

İmamoğlu başkan olalı kendini kaf dağında görüyor,adalete saygı duyacaksın,o parmağınıda indir

Yanıtla424561
Edeede Dededede:

Hangi adalet olmayan adalet mi

6160
Mehmet Deniz:

Hangi adalet?AKP adalet mi bıraktı ülkede

5652
METİN YILDIZ:

la ne adaleti sen nerede yaşıyon dünya'dan bir habersin

4338
Gürsel:

şov yapıyor İBB yi de şovla kazandı. Bu sefer şovun tutmayacak

Yanıtla409421
Mehmet Deniz:

2028’i bekle en büyük şov orda

3026
Edeede Dededede:

Ziya

1419
isa yatar:

Bağımsız mı?Allah Allah hangi adaletten bahsediyor acep

Yanıtla200440
sdsfs dfsa:

İlahi adalet

521
B.Deniz:

hodri meydan.bakan adalet sen değilsin haklı olan haklıdır, görev adil olmalı

Yanıtla169435
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title