Haberler

Bakan Tunç, 8. Yargı Paketi için hem tarih hem detay verdi: 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı paketinin şubat sonu gibi Meclis'te görüşüleceğini belirtti. Çok sayıda kanunda değişiklik yapılacağını belirten Tunç, "Kişi 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın, ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Katıldığı canlı yayında 8. Yargı Paketi'ne ilişkin konuşan Adalet Bakanı Tunç, "Takvim çok uzamaz. Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis'te görüşülür. Çok sayıda kanunda değişiklik yapılıyor. Uyum düzenlemeleri var" ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Konuşmasında ilk olarak uzaya çıkan ilk Türk Alper Gezeravcı'dan bahseden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uzaya çıkış yolculuğunu Bursa'da çocuklar ve gençlerle beraber izledik. Özellikle gençler ve çocuklar çok merak ediyorlar. Bu noktada özellikle Türkiye'nin uzay yolculuğunun başlamış olması tarihi bir an. Türkiye Yüzyılı'na başladığımız bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması da çok anlamlı" dedi.

"CEZA İLE ORANLI DENETİMLİ SERBESTLİK GETİRİLSİN İSTİYORUZ"

8. Yargı Paketi'nden de bahseden Bakan Tunç henüz taslak halinde olduğunu ifade ederek yakın zamanda vekillere sunulacağını belirtti. Yargı paketi üzerinde uzun süredir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Tunç, "Takvim çok uzamaz. Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis'te görüşülür. Çok sayıda kanunda değişiklik yapılıyor. Uyum düzenlemeleri var. Toplumda cezasızlık algısı yaygın. Bunu ortadan kaldıracak düzenlemeler var. İki yıl ceza alan biri bunun şartlı salıverilmesi bunun yarısıdır. Bazı suçlarda dörtte üçtür. 2 yıl ceza alan biri 1 yıl sonra şartlı salıverilme süresi dolar. Denetimli serbestlik de 1 yıl. Öyle olunca hiç cezaevinde kalmamış olur. 1 yıllık denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz. 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Tunç, 8. Yargı Paketi için hem tarih hem detay verdi: 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz

"AYM'YE GİTMEDEN ÖNCE ADALET BAKANLIĞI'NDAKİ KOMİSYONA BAŞVURULACAK"

Tazminat komisyonu oluşturduklarından bahseden Bakan Tunç, vatandaşların AYM'ye gitmeden önce Adalet Bakanlığı'ndaki komisyona başvuracaklarını belirtti. İnfaz kanunlarında geçmişte de değişiklikler yapıldığını söyleyen Tunç şöyle devam etti: "Tekrar tekrar suç işleyenler var. Denetimli serbestliklerdeki oranlarda öneriler var. Burada haklı yaklaşım da var. Bu talebi de değerlendiriyoruz."

"TÜRKİYE'NİN YARGI GÜCÜNDE 116. SIRADA OLDUĞU BİLGİSİ HATALI"

Bakan Tunç, hakim ve savcıların daha donanımlı olması için çalışmalar yapıldığını belirtti. Bazı bilgilerin kulaktan dolma yayıldığını söyleyen Tunç, basını bilgilendirmenin gerekli olduğundan bahsetti. Türkiye'nin yargı gücünde 116. sırada olduğu bilgisinin hatalı olduğunu vurgulayan Tunç, "Hukuka güven endeksi diye çalışmaları var. Bunu öne sürüyorlar. Türkiye'nin yargı gücünde dünyada 116. sırada olduğunu söylüyorlar. Bu bilgi hatalı. Bunlar masa başında hazırlanıyor. Türkiye'nin üstündeki ülkelerde Angola var. Türkiye'nin bu ülkelerin altında olması mümkün mü? Türkiye burada olamaz. Demokrasinin beşiğiyiz diyenlerin Gazze'de hukuka nasıl saygılı olduğunu görüyoruz. Uluslararası hukukun soykırım karşısında nasıl sessiz kaldığını gördük" dedi.

"AİHM SİYASİ KARAR VERİYOR"

Demirtaş ve Kavala davalarına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) siyasi yaklaştığını söyleyen Bakan Tunç, "AİHM'nin bu davalara siyasi yaklaşıyor. Kararı ortaya çıkaran deliller hukuki açıdan değerlendirmiyor. Türk yargımız bu davalardaki kararlar Yargıtay'dan geçmiş olan kararlar" ifadelerine yer verdi.

AF GÜNDEMDE YOK

Tunç ayrıca af konusuyla ilgili, "Gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil şu anda. Disiplin affıyla ilgili de bir çalışma yok. Adil yargılanmama iddiası sübjektif iddialar" ifadeleriyle konuşmasına son verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yılmaz Tunç Yargı Uzay Yargı Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (52)

ibrahim ibrahim:

NİYE YA NİYA 2 YIL CEZA ALDIYSA 2 YIL KALSIN ORDA İŞTE

Yanıtla51345
halil anka:

Bırakın 5 ay yatmayı pandemiden bu yana cezaevleri doluluğundan üç beş yılı kalan herkes dışarda özelikle hırsızlar

010
Özay KORKMAZ:

2 yıl ceza aldıysa neden 2 yıl yatmıyor 2 yıl yatmayacaksa neden 2 yıl ceza veriliyor hukuk sistemi zaten karışık neden daha da karışık hale getiriyorsunuz?

Yanıtla42297
Manvgat Manavgat:

hasbel kader başına bişey geldi biri şikayetci oldu yada ev sahibi kiracı tartışma oldu hayatta herşey olabilir ortada tehtit oldu küfür oldu ve sana mahkeme en düşük ceza 2 sene verdi git yat 5 ay sen bakam hayyatta herşey insanın başına gelebilir en ufak birşeyde mahkeme 2 sene veriyor ceza görelim seni nekakadar içerde bunun için yatılırmı diye kafayı yiycen konuşaması bedava ama burda herkesin başına gelebilir herkesin kimse bana gelmez demesin

50125
Alaaddin Coşkun:

İnşallah başına gelirde ozaman niye olduğunu anlarsın.Bu ülkede çok basit suçlardan 1 seferde olsa öfkeyle ceza almış çoluk çocuğundan ailesinden uzak kalma kader mahkumları var,onun için suça göre değişsin.bu ceza oranları basit suçlar ceza olmasın.yada denetimli olsun.okadar iş gücü olan ekonomiye katkısı olan insanlar var bu ülkede.cezanile kimse akıllanmaz emin olun.piskolojik destek verin ekonomik destek verin emin olun kimse suç işlemez bu ülkede.

3843
Cengiz:

Olmayan AKePe adaleti

Yanıtla44191
Özay KORKMAZ:

2 YIL CEZA ALDIYSA NEDEN 2 YIL YATMIYOR 2 YIL YATMAYACAKSA NEDEN 2 YIL CEZA ALIYOR NEDEN HUKUK SİSTEMİNİ BU KADAR KARIŞIK HALE GETİRİYORSUNUZ?

Yanıtla54165
Tamer Çakır:

sizlerin yanlış anladığınız veya anlamak işinize gelmediği bir konudan bahsedeyim birisi bir ceza aldığında hapis cezasında indirim önceden olmaz ceza evine girer kaç yıl ceza aldıysa içerde iyi davranış gösterirse değerlendirilir komisyona girer hak ederse indirime gidilir kravat taktı diye indirim olmaz

Yanıtla7441
Sezgin Sezgin:

BOŞ KONUŞUYORSUN İngiltere'de 1879 yılında yürürlüğe giren Basit Suçlara İlişkin Yargılama Kanunu denetimli serbestlikle ilgili ilk yasal düzenlemedir.Bütün Avrupa ülkelerinde var.O yüzden boş konuşmayın

723
Dr.Kimbel:

Türk hukuku italya almanya feansadan alinarak kuruldu Alman mahkemelerinde yeminli tercümanlik yaptim alman ceza kanunlarini iyi biliyorum. Öldürmeye tesebnüs etmek 6 yil.ceza 2 yil verilirse hapis yatar veya para cezasina cevrilir ceza kazancina göre belirlenir türkiyede cinayet islersen 15 yil 6 ay tutuklu kaldiktan sonra adli kontrol sartibile serbest

Yanıtla4421
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title