Haberler

Adaylıktan çekilen Muharrem İnce'ye basılan oylar ne olacak? Cevap YSK'dan geldi

Güncelleme:
Abone Ol

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin canlı yayında cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklaması gündem yarattı. İnce'nin adaylıktan çekilmesi ise akıllara atılacak oyların geçersiz olup olmayacağı sorusunu getirdi. İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk yaptığı açıklamada "Oy pusulası değiştirilmez, İnce'nin aldığı oylar geçersiz sayılmaz" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kameralar karşısına geçerek adaylıktan çekildiğini açıklaması seçime 2 gün kala gündeme bomba gibi düştü.

14 MAYIS SEÇİMİNDE NELER DEĞİŞECEK?

İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi sonrasında ise 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde nelerin değişeceği merak konusu oldu.

YSK TEMSİLCİSİ KONUŞTU

İyi Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Adaylardan birisi çekilirse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

"PUSULA DEĞİŞTİRİLMEYECEK, OYLARI GEÇERSİZ SAYILMAYACAK"

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Öztürk, Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulasının değiştirilmeyeceğini, adayın aldığı oyların geçersiz sayılmayacağını bildirdi. Öztürk, çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise 2. turda 2. aday ve 3. adayın ikinci tura kalmış kabul edileceğini ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşeceğini kaydetti.

Adaylıktan çekilen Muharrem İnce'ye atılan oylar geçersiz mi sayılacak? Cevap YSK'dan geldi

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Memleket Partisi Muharrem İnce Tolga Öztürk İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Çetin Yağlı:

Muharrem İnce den cehape ye zarar gelmez.Ters mantıkla AKP nin kararsız oylarını topluyordu.Ama cehape her zamanki bel altı ,çirkef, şantaj ve kumpaslarla siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar.Olacak olan şu bu pisliği gören Muharrem İnceye yönelmiş olan kararsız AKP seçmeni yeniden yuvaya dönecek cehape de avucunu yalayacak.Ha eğer herşeye rağmen cehape ye dönerlerse kansızmışlar derim

Yanıtla457547
erdem atakan:

Kansızlık sizde var

6343
Panther Panthera:

Bunlarin memlekete zarardan baska isleri yok, onca zaman, para kaybi, yazik

Yanıtla42267
ercan gurbhetchi:

Oylar geçerli. İnce ye daha çok oy gelecek. Şantaja tehdite demokrasi için boyun eğmez seçmen yedirmez.

Yanıtla178118
Poyraz:

Milletin n parası da boşa gitti bay muharrem kim ödeyecek bunu? İşte bu zihniyette hiç iktidar yok

Yanıtla65216
Ankaralı:

Muhalefetteyken başka bir muhalefete tahammül edemeyenler iktidara gelseler demokrasi için demokrasiyi askıya aldık derler. Bir de çıkmış saygı duyuyoruz diyorlar. Saygı duyduğunuza bunu yapıyorsanız saygı duymadığınıza ne yaparsınız merak ediyorum?

Yanıtla44157
Hakan:

Güle güle akp. Son ümidin tükendi.

Yanıtla6739
Yilmaz Gündoğdu:

Daha önce kim yaptıysa o yaptı.

Yanıtla450
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title