Haberler

AK Parti Adıyaman Milletvekili Alkayış: Vatandaşın gündeminde erken seçim yok

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, TBMM'nin yeni yasama yılı açılış töreni öncesinde Haberler.com'a konuştu. Erken seçim tartışmalarına değinen Alkayış, Türkiye'nin şu anda böyle bir gündeminin olmadığının altını çizdi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Haberler.com canlı yayınında Melisa Yaşar ve Olgun Kızıltepe'nin sorularını cevaplandırdı. Yeni yasama döneminde yasal düzenlemeler ile ekonominin öncelikler arasında olduğunu kaydetti.

Alkayış, "Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, piyasalardaki kriz ve ardından yaşadığımız depremin Türkiye'mize maliyeti şu ana kadar 104 milyar dolar. Tasarruf tedbirleri uygulanıyor ama deprem bölgesinde bu tasarruflar uygulanmıyor. Bunların bir maliyeti var. Ekonomik sıkıştırma var. Başta sepetimizin dolduğunu, mutfağımızdaki imkânların arttığını hep beraber göreceğiz. Tüm tedbirler bunun üzerine. Ancak bu kolay bir iş değil. Ciddi bir mücadele gerektiriyor. Çok fonksiyonlu, çok etkisi olan, çok bileşeni olan bir ortam, uluslararası piyasadan kaynaklanan meseleler var, enerji sektörünün maliyetlerinin yükselmesiyle ilgili kısım var. Bir de ülke içerisinde mücadele etmemiz gereken ekonomik krizden bağımsız fırsatçı, bunu kötü niyetle kullanan kimseler var. Hepsiyle ilgili bir yola girdik. İstihdamı artırdıkça, ekonomiyi güçlendirdikçe, önümüzü gördükçe bunu hep beraber yaşayacağız. Yavaş yavaş da bunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE ERKEN SEÇİM YOK"

Sözlerini sürdüren Alkayış, "Vatandaşın gündeminde ekonominin rahatlaması var, Türkiye'nin temel meselelerinin çözümü var. Türkiye artık bir seçim atmosferini kaldıramaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zaten erken seçimi ortadan kaldırmak için getirildi. Muhalefet partileri eski sisteme göre konuşuyorlar. Vatandaşın gündeminde de siyasetin gündeminde de erken seçim yok" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mustafa Alkayış Milletvekili Adıyaman AK Parti AK Parti Politika Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Mengele:

Vatandasa sordumu yoksa vatandasin söz hakki yokmu hep onlar karar veriyor

Yanıtla022
şahabettin Ayyıldız:

Acaba, ama kısmen haklı insan hiyarerşisinde biriirinci öncelik açlık

Yanıtla112
Sebahattin Yakar:

sizinle 2028de görüşecek emekliler

Yanıtla012
masteng aston:

2071 tek millet hedef yenibTurkiye dunya bizi konusuyor hay masallah.

Yanıtla27
sade vatandaş:

meclis yeni anayasayla bir işlevi bir fonksiyonu olmayan saray gibi devasa para külfeti olmaktan başka bir işe yaramayan kurum haline getirildi

Yanıtla07
mehmet osman aktoğa:

yooooo bu hafta erken seçim olsun

Yanıtla12
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title