Haberler

AK Parti Binasına Yapılan Saldırı

Abone Ol

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, parti binasına yönelik saldırıyı kınadı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, parti binasına yönelik saldırıyı kınadı.

Advan, Kayapınar ilçesindeki il binası önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, parti olarak kuruluş gününden bu yana "barış, kardeşlik ve dayanışmayı esas aldıklarını, bu duyguları perçinlemek için sosyal ve siyasal düzenlemeler yaptıklarını" söyledi.

Ancak bölgede yaşanan tüm sorunlara duyarlı olan AK Parti'nin çalışmalarından rahatsızlık duyan birtakım gruplar olduğunu ve barış, kardeşlik ve dayanışmayı baltalamak için her türlü provokasyonu yapmaya devam ettiklerini ifade eden Advan, şöyle devam etti:

"Bu çalışmaların bir kesimi rahatsız ettiğini bilmemize rağmen yoğun çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bugün il teşkilatımızın önünde, binanın arka tarafından öne doğru atılan parça tesirli el yapımı bombayla saldırıya uğradık. Barış, kardeşlik ve dayanışma günü olan Nevruz gününde partimiz binasına ve çalışanlarına yönelik yapılan bombalı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıda yaralanan güvenlik personeline ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Halit Advan, Nevruz'un "saldırı, savaş ve şiddet günü" olmadığını dile getiren, "Bugün barış, kardeşlik ve dayanışma günüdür. Bu anlamda partimize yapılan saldırıya yönelik barış, kardeşlik ve dayanışmadan yana tüm kesimleri yanımızda görmek istiyoruz. Bu saldırıya sessiz kalan kesimlerin barış, kardeşlik ve dayanışma düşüncesinden uzak ve kötü niyetli olduğunu tüm kamuoyuna bildirir, saygılarımızı sunarız" diye konuştu.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Politika

Halit Advan Kayapınar Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title